Kruška (Cordon) Vodič za uzgoj

Grupa za rotaciju usjeva

Razno & # 9679

Tlo

Vlažna, dobro isušena tla s gotovo neutralnim pH.

Položaj

Vlažna, dobro isušena tla s gotovo neutralnim pH.

Osjetljivo je za mraz

Da, ali važno je odabrati vrste koje su poznate da će dobro rasti na vašem području kako bi se smanjio rizik od gubitka cvjetanja za zamrzavanje proljeća.

Hraniti

Prednosti su iz mulja od dobro opustošene organske tvari u proljeće, na vrhu dubokog mulch od drva čips ili piljevina tijekom cijele godine.

drugovi

Češnjak i Tansy. Koridori unutar voćnjaka koji su posadeni kopčama i drugim mahunarkama doprinose plodnosti tla i privlače oprašivače.

razmak

Jedinstvene biljke: 1.00m (3 '3 ") svaki put (minimalno)
redovi: 80 cm (2 '7 ") s razmakom reda od 1,20 m (3' 11") (minimalno)

Sijati i biljku

Pripremite veliku rupu razbijanjem tla i dodavanjem mnoštva dobro pokvarene organske tvari. Široka rupa je bolja nego vrlo duboka. Mulch nakon sadnje, i okružuju prtljažnik s žičanom kavezom ili zaštitnom cijevi kako bi zaštitili mlade stablo od životinjskih i insekata štetnika.
Naš Vrtni planer može proizvesti personalizirani kalendar kada sijati, posaditi i žetvu za vašu zonu.

Bilješke

Škrinja zimi ukloniti sve mrtve ili pretrpanih grana i oblikovati ako je potrebno. Većina sorti trebaju barem jednu drugu stablu kruške u susjedstvu kako bi dobili dobru oprašivanja. Zdravi stabla krušaka će nositi desetljećima.

žetva

Odrežite kruške prije nego što potpuno sazrijete i sazrijete pod hladnim sobnim temperaturama.

Rješavanje problema

Vrlo hladan ili vrući vremenski period može utjecati na zrenje, a ostavljajući plodove na stablu predugo može ih uzrokovati truljenje iznutra prema van. Šuga i druge gljivične bolesti mogu uzrokovati probleme za kruške. Sredstvo za poboljšanje protoka zraka i izbjegavanje hranjenja s previše dušika. Protupožarni zrak može se kontrolirati uklanjanjem i uništavanjem pogođenih područja što je prije moguće. Ova bakterijska bolest iznenada napada na hladnom, vlažnom vremenu i uzrokuje da grane izgledaju kao da su spaljene vatrom. Kopriva moljaca mogu uništiti usjeve mladih plodova; Trichogramma fortine se mogu koristiti za njihovu kontrolu, ali insekti su općenito manje problema s kruškama nego s ostalim plodovima stabala.

Гледай видеото: Part 3 - A Tale of Two Cities Audiobook by Charles Dickens (Book 02, Chs 07-13) (Travanj 2020).