Nema gluposti povrća Vrtlarstvo pobjednik!

Oteti su stranci? Žrtva Maya kalendarskog proročanstva? Možda ste se pitali gdje sam posljednjih nekoliko mjeseci. Nadam se da ste uspjeli ustrajati i pronaći smisao u svom životu bez Cool Green Gardensa. Napunit ću detalje nakon što podijelim s vama malo informacija o sretnom dobitniku knjige No Nonsense Gardening, od 1. studenog.

Jeavonna je počašćen za svoj rad na Clifton Parku

Bez ikakvog daljnjeg (ili adon't) to mi pruža veliko zadovoljstvo upoznati vas s Jeavonna Chapmanom, rodom iz Baltimorea, Maryland, vrtlarstvo u zoni 7. Mi smo odgovarali e-mailom (moji golubovi nosilaca pile su se u ovo hladno vrijeme).

Cjeloživotna ljubav biljaka

Jea (dok potpiše svoje e-mailove) krenula je niz vrtnu stazu kad joj je baka na četvrtom mjestu dobila kapu colea. "Ubio sam je", korila je hrabro. Ali to je nije zaustavilo. Kroz svoje koledž godine na Sveučilištu u Chicagu, napunila je svoju sobu za spavaonice s biljkama i "pogoršala se tijekom godina". Otkad se vraćam u Baltimore "odmrznuti", uzela je klase Master Gardening, kao i Baywise Master Gardening, Weed Warrior, te tečajeve Tree Stewarda.

Iako je njezin trenutni vrtni prostor ograničen na posude na maloj palubi, uvijek pokušava nove stvari. "Ove godine", rekla je Jea, "izrasla sam stabla smokava u recikliranim kontejnerima od 18 galona", a također je bila uspješna s nekim vrlo ukusnim borovnicama. Njena tajna tehnika za velike smokve? Više nije tajna: "Ja sam ih ostavio na miru, samo sam zalijevala, isušila i koristila čaj od gnojiva."

S palube i u zajednicu

Tulip magnolia je u pravu kod kuće
u zoni 7, ali Jea žudi
Kamelije

Njezini napori ne završavaju na stražnjem trijemu. Jeavonna je koristila svoju cjeloživotnu vezu s utjecajnim osobama na području Baltimorea kako bi pomogla pri nabavci Clifton Parka u Nacionalnom registru povijesnih mjesta, pisanju potpora i podmazivanju sklizaka. "Podržao sam ljude koji podržavaju park. Ja sam ustrajan i dosadan. "(Nisam mogla vidjeti dok je ona napisala taj zadnji dio, ali pretpostavljam da je u njezinom oku bilo nejasno treperenje.)

Ovdje novi interes - "zabavni eksperiment" - je vermikultura, koju čini uz pomoć unutarnje Worm Factory. Također se brišući katalozi sjemena za nove kontejnerske vrste slasnih obroka, volontiranje više sati na lokalnoj urbanoj farmi i učenje nekih praksi koje će pomoći u vlastitom vrtu.

Nije sama na farmi, trenutno se bavi pomoć njezinog unuka koji "voli saditi stabla i volontirati se sa mnom." Po mojem broju, to je petogodišnji kontinuum zelenih palca.

Uzgoj s finim vrtlarstvom

Jeavonna uživa u posjetima
u Baltimore
Rawling konzervatorij.

Jea je imala puno koristi od veze Fine Vrtlarstvo. Njezina prva ekspozicija FG bila je početkom 90-ih. Naučila je "obratiti više pozornosti na boje, teksture, kako stvari izgledaju iz različitih smjerova. Također sam selektivniji oko kontejnera - bilo koji stari posuda ili posuda više ne rade. "

Otkako je dobila kopiju Nonsense Gardeninga, koautorice Donna Balzera i Stevena Biggsa, prikupljala je više korisnih informacija. "Vrtlarstvo sam dugo vremena. Očekujem da koristim savjete za poboljšanje moje prakse i širenje mog vrta. "

I ne biti onaj koji će dopustiti da se velika pohvala ne odmakne (upravo sam doznao da moj masivni ego može uskoro dobiti svoj poštanski broj), nakon kratkog praznina s Fine Vrtlarstvom, kaže: "Vi ste zapravo razlog zašto sam se vratio Fine vrtlarstvo. Nakon što sam vas upoznala na Facebooku i vidjela da ste s njima, pretplaćen sam na blog / e-poštu. Vaši su postovi smiješni i korisni. Vrlo se veseli svojoj dizajnerskoj knjizi. Ne uvijek se slažemo o tome što je i nije zločin protiv hortikulture, ali sigurno je zabavno vidjeti neke od smiješnih stvari koje ljudi rade u svom vrtu i njihovim drvećem i grmovima. "

Čestitke za Jeavonna. Nadam se da je vaš vrt bogat i donosi vam veliku radost u narednim godinama.

:: :: :: :: :: :: ::

Natrag u sreću opet

Zato me to vraća da objasnim gdje sam od studenog. Morao sam zaključati vrata, isključiti TV, staviti se na intravenoznu kapljicu kave i nastaviti udarati moj MacBook Pro.

Zadnje sam uređivanje moje nadolazeće knjige, Yards: Uključite bilo koji vanjski prostor u vrt svoje snove (St. Lynn's Press). I oduševljen sam time kako se ova vrtna dizajnerska knjiga okreće, usmjerena prema do-it-yourselfersima i onima koji razmišljaju o suradnji s profesionalnim dizajnerom. Osim 30.000 riječi koje sam napisao, bit će mnogo slikovitih slika i nekih mojih vlastitih boja i drugih grafika. (Čak i poseban odjeljak ispunjen zločinima protiv hortikulture!)

Više o Yardovima možete saznati na mojoj web stranici i saznati gdje ću govoriti diljem zemlje - poput sjeverozapada, kao i cvijeća i vrtova u San Franciscu, Mid-Atlantic Horticulture kratkog tečaja, Dallas Arboretum, Bok Tower Gardens, Filoli i hrpa drugih mjesta diljem zemlje. Nadam se da možeš doći kažem hi.

Ostani u tijeku za sljedeću pregled knjige i podijela, uskoro. Vratio sam se u sedlo i drago što sam ovdje.

Gledaj video: Part 1 - The House of Mirth Audiobook by Edith Wharton (Book 1 - Chs 01-05) (Ožujak 2020).