Pijete li se iz jednog od svega?

Jedan od mojih najnovijih dizajna koristio je niz srebrnih i sivih trava, trajnica i pokrivača tla. To bi bili savršeni kandidati za krevet C. Iako su njihovi oblici različiti, ove biljke lišće dijele žuto-zelenu boju, čineći ih savršenom kombinacijom.
Fotografija / ilustracija: Billy Goodnick Premda su boje praktički identične, kombinacija zvijezda i tratinčica stvorit će snažnu uparivanje zbog svojih jedinstvenih oblika.
Fotografija / ilustracija: Billy Goodnick Sivi lišće je zajednička osobina koja donosi red i sklad s tim vinjetom.
Fotografija / ilustracija: Billy Goodnick Volim način na koji su ove suptilne kombinacije boja povezane identičnim oblicima tih succulents.
Fotografija / ilustracija: Billy Goodnick Ova grupacija od tri biljke dijele ružičastu boju. Osim toga, dvije nijanse majke imaju identičan oblik. Ova je fotografija snimljena u Riley's Flowers u Santa Barbari
Fotografija / ilustracija: Billy Goodnick Ružičasta grla lonca i pupoljaka veronije se sjedinjavaju, a izuzetno različiti oblici stvaraju zanimljiv kontrast.
Fotografija / ilustracija: Billy Goodnick Vaša prva skica može izgledati ovako. Dovoljno je blizu dovoljno dobro. Moj crtež izgleda kao paru u toplini. Cool boje su u lijevom prednjem planu, tople boje na leđima i sive / bijele boje s desne strane. Jedan od mojih najnovijih dizajna koristio je niz srebrnih i sivih trava, trajnica i pokrivača tla. To bi bili savršeni kandidati za krevet C. Iako su njihovi oblici različiti, ove biljke lišće dijele žuto-zelenu boju, čineći ih savršenom kombinacijom.
Fotografija / ilustracija: Billy Goodnick Premda su boje praktički identične, kombinacija zvijezda i tratinčica stvorit će snažnu uparivanje zbog svojih jedinstvenih oblika.
Fotografija / ilustracija: Billy Goodnick Sivi lišće je zajednička osobina koja donosi red i sklad s tim vinjetom.
Fotografija / ilustracija: Billy Goodnick Volim način na koji su ove suptilne kombinacije boja povezane identičnim oblicima tih succulents.
Fotografija / ilustracija: Billy Goodnick Ova grupacija od tri biljke dijele ružičastu boju. Osim toga, dvije nijanse majke imaju identičan oblik. Ova je fotografija snimljena u Riley's Flowers u Santa Barbari
Fotografija / ilustracija: Billy Goodnick Ružičasta grla lonca i pupoljaka veronije se sjedinjavaju, a izuzetno različiti oblici stvaraju zanimljiv kontrast.
Fotografija / ilustracija: Billy Goodnick Vaša prva skica može izgledati ovako. Dovoljno je blizu dovoljno dobro. Moj crtež izgleda kao paru u toplini. Cool boje su u lijevom prednjem planu, tople boje na leđima i sive / bijele boje s desne strane.

Bacite pogled u moj mozak i vidite neuredan prizor. Kaos je tamo, zbog neprestano slikanja svog života kao da će se pretvoriti u epizodu za moj TV show, Garden Wise Guys.

Ja sam domaćin regionalnog programa javnog obrazovanja s Owenom Dellom, autorom nedavno objavljenog Održivi krajobraz za lutke knjiga. Misija naše emisije je da načela održivog uređenja okoliša i očuvanja vode budu informativni i zabavni pola sata. Ali u zadnje vrijeme, bio sam lijen. Umjesto 30-minutnih programa razmišljam o reklamama od 60 sekundi.

Koncept za oglašavanje

Sivi lišće je zajednička osobina koja donosi red i sklad s tim vinjetom.

Scena 1: Baby boomer par, ona je u mentarskom zelenom vrtlarskom šeširu s malim ružičastim ružama Cecil Bruner na bendu; on je u svom vikendu Eddie Bauer sartorial sjaj. Prolaze kroz dječji vrtić promatrajući širok izbor šarenih, privlačnih trajnica, raspravljajući o zaslugama svake od njih. Nasmiju se i smiju, ali dok nastavlja promatrati svoju ženu, na njegovu se licu pojavio zloslutan pogled brige.

Scena 2: Dugi metak automobila. To je prizor iz Plodovi gnjeva sa svim obiteljskim posjedima vezanim, zavarenim i toplo zalijepljenim na krov. Osim u ovoj verziji, drveće prolaze kroz krovni prozor, grmlje izlijevaju iz prtljažnika, a asortiman četvrtastih trajnica zaglavljen je u držaču šalice.

Volim način na koji su ove suptilne kombinacije boja povezane identičnim oblicima tih succulents.

Scena 3: Naš par je u uredu obiteljskog liječnika. Glasovno snimanje zvuka: "Pokušali ste sami nositi se s ovim poremećajem. Prisustvovali ste grupama za podršku i borili se kroz regresijsku terapiju u prošlosti. Možda pate od One-Of-Every-Itis. Možda je vrijeme da razgovarate sa svojim liječnikom o chill pilula, recept lijekova koji smanjuje vašu opsjednutost kupiti svaku biljku koju vidite.

[Zanemarite desetominutu poruku o odricanju od odgovornosti: "Može uzrokovati groznicu denga groznice, prestanak svih tjelesnih funkcija itd."]

„Yipes! To je ja, "misliš. Da, kao i Stacy i Clinton, pratimo vas okolo, potajno snimate svoje dječje vrtiće. Nemojte se brinuti; niste sami. Jedan-Of-Each-itis pogađa većinu vrtlara u jednom ili drugom trenutku. I ništa posebno nije u redu s puno različitih biljaka u vašem vrtu. Ali kad jednom raspakiraš auto i odneseš novu bebu u dvorište, kako odlučuje gdje staviti lijepe male zvijeri?

Pokušavam izbjeći dizajn-govoriti, ali ono što vam treba je načelo naručivanja - tema koja ga čini izgleda kao da ste mislili da cijela stvar sadnje.

Jeste li kolektora ili aranžer?

Ova grupacija od tri biljke dijele ružičastu boju. Osim toga, dvije nijanse majke imaju identičan oblik. Ova je fotografija snimljena u Riley's Flowers u Santa Barbari.

Postoje dva kampa vrtlara: kolektori i uređaji.

Cilj kolektora je jednostavno posjedovanje i uspješno uzgajanje svih biljaka koje obožavaju. Kolekcionari ne obraćaju pažnju na druge biljke koje rastu u blizini - velika slika zauzima leđa za rast svake pojedine biljke. Kriteriji za postavljanje novog kupnje su jasni: 1) Postoji li prazan prostor, i 2) Mogu li ga dobiti da raste?

Suradnik, s druge strane, radi stvaranje kombinacija koje rezultiraju vinjetama. Cilj je igra boja, oblika i tekstura koje će se suptilno opuštati, pretjerano energizirati, ili bilo kojem raspoloženju koje biste željeli stvoriti.

Ružičasta grla lonca i pupoljaka veronije se sjedinjavaju, a izuzetno različiti oblici stvaraju zanimljiv kontrast.

Ako ste kolektor, ali dugo želite osloboditi svog unutarnjeg organizatora, sljedeći pristup daje vam najbolje od oba svijeta. Princip je jednostavan: pronađite zajedničku osobinu koju dijeli nekoliko biljaka i grupirajte one biljke zajedno kako bi ujednačili sastav.

Počnimo. Pretpostavimo da ste upravo stigli kući sa ubojstvom novih impulsnih kupnji. Uhvatite međuspremnik, list praznih papira i marker, a zatim izađite u svoj vrt.

Pet koraka receptKorak 1: Nacrtajte oblik koji izgleda kao veliko postrojenje za sadnju u vašem vrtu. Ne brinite o ljestvici. Moglo bi izgledati ovako ...

Korak 2: Podijelite krevet koji ste upravo nacrtali u tri tekuće oblike koje ćemo nazvati A, B i C (pametan, eh?). Moj crtež izgleda kao paru u toplini.

Korak 3: Stavite crtež na stranu na trenutak, sakupite nove biljke u blizini praznog sadnog sloja i sjednite. Pogledajte svaku biljku i zabilježite sljedeće: boja listova, oblik (vertikalna, množenje, širenje itd.), Veličina i oblik listova, boja cvjetova itd. Na primjer, francuska lavanda je mounding, ima male sive lišće i ljubičasto cvijeće - moglo bi se uklopiti u nekoliko kategorija.

4. korak: Vrijeme je da razmišljamo kao dizajner. Odlučite što "načelo naručivanja" želite upotrijebiti kako biste ukrotili ovu nereliglednu rulju. Cvjetna boja? Varijacije na obrascu?

Za ovu vježbu temeljit ćemo grupe na boji. Skupina A će sadržavati tople boje (žuta, crvena, narančasta, itd.), Skupina B, hladne boje (plava, ljubičasta, zelena, itd.) I skupina C će imati bijelu, siva i srebrnu boju. Sortirajte biljke u skladu s tim.

Gotovo smo tamo.

Korak 5: Započnite s postavljanjem biljaka unutar širokih obrisa koji ste skicirali. Stavljam hladne boje na lijevu prednju stranu, bijele / sive biljke s desne strane i tople boje na leđima. Unutar svake od tih skupina možete mikro-podešavati stvaranje kontrasta i interesa. Imam tri različite biljke u svakoj od tri podgrupe. Možda u skupini A, visoki zlatni jezgri će biti u leđima, cvrčanje crvena maka će ispuniti sredinu zemlje, a narančasta nemesia će ispuniti prednji dio.

Ponovite za grupe B i C pomoću vlastitog osjećaja stila kako biste stvorili ugodne kombinacije biljaka.

Prije nego počnete kopati rupe, poduzmite nekoliko koraka natrag i evo! Ono što ćete vidjeti su tri "velike ideje" koje pojednostavljuju cijeli krevet i donose red u sastavu. Dobra vijest je da su unutar svake velike grupe vrlo jedinstvene biljke, svaka sa svojom različitom osobnošću.

Nadam se da naš par iz vrtića ima priliku čitati ovaj blog. Čujem da čak i generička verzija Chill Pill može vam vratiti cijenu desetak lijepih trajnica.

Gledaj video: U Srbiji Ovo Jelo Jedu Samo Siromasni a u Americi Svi Jer Stiti Organizam od Svega! (Travanj 2020).