Upoznajte Beetles

Samo 1 posto identificiranih insekata na ovom planetu su konzumiranje usjeva, širenje bolesti, pacijenti koji uništavaju krajolik. Velika većina insekata zapravo su naši saveznici, pomažući nam u kontroli štetnika, obaranju organske tvari i oprašivanju jestivih usjeva. Ali postoje neke životinjice koje su sposobne zauzimati svoje zle načine u našim krajolicima.

Scarabeidae (scarabaeidae) domaćin je maloj količini takvih štetnika. Iako većina nije vrtlarstvo, oni koji mogu uzrokovati ozbiljne ozljede. A budući da korisni insekti i oprašivači mogu postati kolateralna šteta ako se koriste pesticidi, pravilno prepoznavanje "loših" kornjaša je potrebno za svakog vrtlara.

Sljedeća četiri člana obitelji Scarab Beetle poznata su po svojim biljojedim aktivnostima; neodgovoreni, sposobni su uzrokovati očite štete travnjaku i vrtovima kao ličinke, a ponekad i odraslih. Upravljanje njima bez okretanja otrovnih kemikalija može uključivati ​​malo truda, ali takva prevencija i kontrola moguća je s malo predumišljaja.

Japanski buba (Popillia japonica)

Fotografija / ilustracija: Lynn Felici-Gallant

Neoženjeni član obitelji Scarabaeidae, japanski buba je zloglasni štetnik na sjeveroistoku. Njezin raspon je sada proširen na uključivanje izoliranih populacija u većini kontinentalnih SAD-a.

Karakteristike: Odrasla osoba je metalno zelena s bakrenim poklopcima krila. Mjera je oko ½ inča duljine i pola je široka. Njezina larva koja živi u tlu je C-oblika, prljav, sivkasto bijeli grub s svijetlosmeđom glavom. Larva raste i do 1 inča dugo i troši zimu nekoliko centimetara ispod površine tla.

Šteta: Grub Japanski-buba napada korijene travnjaka i mnogih ukrasnih predmeta. Kada su prisutne ozbiljne zaraze - 10 ili više grubova po četvornom nogu tla - travnjak se može skinuti natrag u tepih, a ukrasni dijelovi mogu se pojaviti zamrljani. Oštećenja grubova najočitija su u proljeće i jesen kada se grubovi aktivno hrane u gornjem sloju tla.

Kao odrasla osoba, japanski buba troši više od 300 vrsta ukrasnih biljaka, počevši od sredine mjeseca. Oslobađa feromone kao što se hrani, što rezultira velikim brojem odraslih koji dolaze zajedno na "hranu i pasmine" na istoj biljci domaćina. Teške zajednice odraslih žohara mogu uzrokovati brzu defolijaciju, iako žive samo 30 do 45 dana.

Kontrolirati: Rano i česte branje ruku pomaže u sprečavanju velikih populacija. Udahnite odrasle osobe u sapunicu ili ih squash. Feromoni i cvjetne zamke na japanskom bobu na bazi morskih buba mogli bi mamiti više buba od onih koji zapravo zamke, što uzrokuje teže hranjenje u područjima gdje se nalaze zamke. Ili ne koristite zamke ili ih postavite nekoliko stotina metara od vrta.

SAVJET: Japanski buba često uzrokuju najveći problem u travnjaku koja je oplođena i često - ali plitko-navodnjavana. Žensko boginja treba meku, vlažnu zemlju da se spusti i stavi joj jaja, a jaja i grubs trebaju vlagu da prežive. Zaustavite zalijevanje i dopustite svom travnjaku da prirodno miruje ljeti.

Svibnja / lipnja (Phyllophaga spp.)

Fotografija / ilustracija: Steven Katovich, USDA Forest Service / bugwood.org

Iako postoji nekoliko stotina vrsta majmuna u lipnju / lipnju u Sjevernoj Americi, samo oko dvadesetak smatra se štetnicima.

Karakteristike: Sa samo nekoliko izuzetaka, odrasli majmuni / lipnja buba su ½ do 1 inča dugi i crni ili kesteni smeđi. Često se na ljetnim večerima susreće oko svjetala, odrasla boginja noćna je i aktivna svega nekoliko tjedana svake godine.

Šteta: Odrasla osoba hrani se drvećem i grmljem, uključujući hrastove i javorove, u ranom sezoni, često kada su listovi još uvijek u pupoljci. Kako sezona napreduje, izgleda da lišće izgleda prepuno bušotina.

Kontrolirati: Kontrola odraslih kukaca rijetko je zajamčena jer je ozljeda rijetko značajna za zdravlje biljke, a do trenutka kada je šteta očita, kukci su već završili hranjenje. Većina života buba provodi se u podzemlju kao zarezna, kremasto bijela, smeđom glavom. šteta od srpnja / lipnja pojavljuju se kao nepravilni zakrpci žutog travnjaka i razvedene sekcije. Grubovi se također hrane korjenastim povrćem i propadajućim organskim tvarima.

Budite svjesni godina kada se predviđa da će stanovništvo biti najviši u vašem području i izbjegavati sadnju korjenastog povrća tijekom tih godina. ograničiti navodnjavanje u srpnju i kolovozu, budući da novo polaganje jaja i mladih ličinki trebaju vlažnost za preživljavanje.

SAVJET: Da bi se odrasle odrasle beeblje od zrela oko vanjskog svjetla zamrzavale, zamijenite redovite žarulje sa žutim žaruljama "žutih". Iako neće eliminirati kornjaše, žute žarulje bacaju svjetlost koja je manje zamjetljiva insektima svih vrsta, smanjujući broj kukaca koje ćete imati visi oko.

Orijentalni boginja (Anomala orientalis, sin Exomala orientalis)

Fotografija / ilustracija: Mike Reding i Betsy Anderson, USDA Agricultural Research Service / bugwood.org

Ovaj azijski uvod postao je naturaliziran od Maine do Južne Karoline i zapada do Wisconsina. Odrasla orijentalna buba izlazi krajem lipnja do srpnja i djeluje dva mjeseca.

Karakteristike: Orijentalni kukac sličan je veličini japanskog buba, ali je slamnasta boja s nepravilnim tamnim mrljama na krilnim pokrivačima i dvije crne mrlje na prsima (slika, desno).

Aktivno noću, odrasla boginja hrani se cvjetovima ruža, phloxa, petunija, zinnija, irisa i tratinčica uz skeletonizirajuće lišće i jesti rupice kroz razvoj plodova.

Iako to zvuči zastrašujuće, odrasla orijentalna buba rijetko uzrokuje značajnu štetu.

Šteta: Grožđica ovog biljnog bilja može uzrokovati znatnu ozljedu korijena biljaka, uključujući turfgrass, ornamentals i male plodove mnogih vrsta. Često se okrivljuje na vidljivijem japanskom buba, šteta koju uzrokuje orijentalni kornjašci stvara nejasan smeđi travnjak, osobito u kasno ljeto i jesen. Ostale vrste biljaka ozlijeđenih ovim grubom brzo žude i umiru. Da biste razlikovali ovu grub od drugih scarab vrsta, možda želite razmotriti slanje uzorka insekata na lokalnoj službi za produženje za identifikaciju.

Kontrolirati: Da biste uhvatili odrasle žbuke, uložite u specifičnu pepelnu trap. Ti zamke za hvataljke namijenjene su namamiti muške bube i poremetiti cikluse parenja. Zamke se instaliraju u zemlju, pri čemu je izložen samo lijevak za ulov. Imajte na umu da to nisu iste zamke (ili isti feromonski mamci) koji se koriste za privlačenje japanskih kornjaša.

SAVJET: Kako biste izbjegli pretjeranu štetu od orijentalnih kukaca, dopustite da vaš travnjak ostane visok 3 do 4 inča.

Sjeverni maskirani šefer (Cyclocephala borealis)

Fotografija / ilustracija: Mike Reding i Betsy Anderson, USDA Agricultural Research Service / bugwood.org

Endemična u Sjevernoj Americi, sjeverni maskirani šefer nalazi se preko sjeveroistoka. Slična vrsta - južni maskirani šafer - češća je u južnim državama, a nekoliko drugih blisko povezanih vrsta chafer regionalno se distribuiraju diljem kontinenta. Sve vrste chafer-a imaju slične životne cikluse i navike, bez obzira koji dio kontinenta koji nazivaju domom.

Karakteristike: Odrasli sjeverni maskirani šećer buba mjeri ½ inča dug i ¼ inča širine. To je sjajno smeđe s tamnom "maskom" preko glave i jednim tamnim točkom na svakoj strani pronota (segment tijela iza glave, fotografija, lijevo). Pojavljuje se krajem lipnja i aktivno pivo za oko mjesec dana. To je nocturnal, a muškarac se može naći leti 1 do 2 noge iznad površine tla tijekom noćnih sati dok traži partnera.

Šteta: Larva sjevernog maskiranog šećera hrani se na korijenima hladnih sezonskih travnjaka, dok južna vrsta napada toplu sezonu i prijelazne trave; Grub se također hrani organskom tvari i slamom. Njegov fizički izgled gotovo je identičan drugim bijelim vrstama. Njegova šteta je najteža u kasno ljeto kada njezina hrana lako razdvaja korijen korijena i uzrokuje podizanje zaljeva u zakrpe. Zaraženi travnjaci će ostati uvenuti čak i nakon navodnjavanja ili kiše.

Kontrolirati: Da biste uhvatili odrasle gužve, zatrpajte svjetlo oko 2 metra iznad tla početkom srpnja i postavite kantu ili kiddie bazen ispunjen vodom na tlu ispod njega. Beetles će letjeti na svjetlo i zemljište u vodi, gdje se mogu prikupiti i ukloniti sljedećeg jutra.

SAVJET: Dobro održavana, visoko uklonjena travnata površina može podnijeti infestacije od najviše 20 zrnaca po kvadratnom stopalu. Šteta je često teža u osvijetljenim područjima, budući da noćne odrasle osobe privlače svjetla. Isključite vanjska svjetla noću ili zamijenite bijele žarulje sa žutim.

Kontrola štetočina

Biološke kontrole

Dobre nematode (Heterorhabitis bakteriofora)

Dobre nematode su mikroskopski neprijatelji kornjaša. Primijenjena u kasno proljeće, kada je temperatura tla iznad 60 ° F, ova glatka, crvotočna stvorenja traže i ubiju domaće insekte tijekom vegetacije. Budući da su nematode živi organizmi, svakako kupite svježe zalihe iz uglednog izvora i pohranite ih prema uputama za naljepnice. Ova vrsta nematoda nije zima i treba se ponovno primjenjivati ​​na godišnjoj osnovi. Budući da korisne nematode rade najbolje u vlažnim tlima, tla ili travnjak treba navodnjavati i prije i poslije primjene. Koristite destiliranu vodu za miješanje otopine i primijenite sprej u večernjim satima kako bi se nematode vremena probili u tlo prije nego što se sunce uzdiže. destilirana voda je najbolje jer topljive soli i klor u vodu iz slavine mogu biti štetni za nematode. Nekoliko tjedana nakon primjene, potražite crvenkasto smeđe grube - siguran znak da nematode rade svoj posao.

Mliječni spori (Paenibacillus popilliae)

Mliječni spori su bakterija koja se primjenjuje na tlo u bilo praškasti ili granulirani oblik. Japanac-buba boginja konzumira spore koje se zatim nastavljaju razmnožavati u tijelu gruba, na kraju ubijanje i otpuštanje više spora. Bolest mliječnog spora utječe samo na japanske bube. To je najbolje primijeniti krajem kolovoza, kada grubs aktivno raste i nalazi se u gornjem sloju tla. Iako je učinkovitost mliječne spore u hladnim klimama predmet rasprave, djelotvorna je za mnoge dijelove zemlje. Posjetite lokalnu agenciju za proširenje kako biste utvrdili je li preporučeno za vašu zonu.

Biološki pesticidi

nima

Biološki pesticidi izvedeni iz stabla tropskih neem poremetili su hranjenje odraslih japanskih i orijentalnih kornjaša. Primijenjene na lišće u tekućem obliku, neem-based proizvodi ne bi trebali biti korišteni kada pollinators aktivno foraging kao što bi moglo ubiti tih blagotvornih insekata. Kao i kod svih pesticida, pazite da slijedite upute za označavanje.

spinozada

Biološki pesticidi napravljeni od spinosada su izvrsni u ciljanju kukaca svih vrsta, uključujući i članove obitelji Scarab beetle. Djelotvoran protiv bilo kakvih žvakajućih kukaca (uključujući i mnoge vrste gusjenica), spinosad-includspinosad-proizvodi se stvaraju fermentiranjem vrste bakterija. Kada štetni insekti konzumiraju ili dolaze u dodir s proizvodom, poremećuje živčani sustav insekata, što u konačnici uzrokuje smrt. nemojte koristiti spinozadu kada su korisni kukci aktivni i slijedite sve upute za naljepnice.

Gledaj video: YOUTUBE KRALJICA (Travanj 2020).