Obvezati se za razvoj 4. dan: pretvaranje travnjaka

Dok travnati teren ima svoje koristi, većina urbanih i prigradskih travnjaka ostavlja Zemlju neto gubitkom. Prostor koji se može koristiti za uzgoj hrane ili hranjenje oprašivača posvećen je zahtjevnoj, ne-rodnoj travi. Travnjaci se izazivaju životinjama koje zimi i proljeća plijenom na europskim šlagama (i drugim) larve buba, a zatim se suši i smeđe u ljeto zbog ograničenja navodnjavanja. Smatramo da je vrijeme da razmotrimo preobrazbu travnjaka u održiviju upotrebu. Tražimo od vas da se počnete uzgajati nešto korisnije od trave.

Xeriscaping


Xeriscaping je koncept u uređenju okoliša koji kombinira pripremu tla i selekciju biljaka kako bi stvorio lijepe, životne prostore koji zahtijevaju vrlo malo vode ili održavanje. Tvornice koje podnose suša pomiješaju se s velikim komadima kamena ili drva. Granice se mogu ublažiti sa šljunkom ili čipovima kore kako bi se smanjio korov. Pažljivo planiranje ide u xeriscated područje, ali to rezultira vrlo mali ugljični otisak, a zapravo može dati natrag u okoliš smanjenjem korištenja vode, dok je hranjenje insekata i divljih životinja. Velike biljke za Xeriscaping.

Sadnja za divljim životinjama

Nova istraživanja pokazuju da kada se stanište oprašivača ponovno uspostavlja u urbanim područjima, populacije insekata mogu se dramatično oporaviti. Zemlja se ne mora odvojiti za to. Umjesto da posvete prostor zahtjevnim travnatim travom, pretvorite ga u oazu za prolazak leptira i pčela. Razvijajte suncokrete i druge biljke koje privlače i hrane zaljubljenike u ptice. Budite dio rješenja za opadanje oprašivača i za održavanje održavanja travnjaka za dobro. Biljke za privlačenje biorazgraditelja.

foto kredit Carleen Novak

Povišeni vrtni kreveti

Ljepota podignutog vrtnog kreveta je da se može postaviti gotovo bilo gdje. Poboljšana je drenaža i toplije tlo, a raste područje je jasno definirano i lako je za pristup. Kreveti se mogu prilagoditi bilo kojoj visini ili dimenzijama, a mogu biti vrlo produktivni za uzgoj povrća, bilja i cvijeća. Koristite pejzažnu tkaninu kako biste položili postojeće travnjake, položili podignute krevete i popunite ih s graškom šljunka ili krmenjem.

foto kredit Curtis Stone

Farm the Space!

Zašto ne pretvoriti travnjak u isplativo zemljište za urbanu poljoprivredu? Gusta postrojenja i brzi nasljedni nasadi mogu zaraditi urbanom poljoprivredniku dobar život. Razmišljajući gradski poljoprivrednici kao što su Curtis Stone i Jean-Martin Fortier pokazali su da se vrlo unosan posao može ostvariti radom malog zemljišta i prodaji restorana i dionica CSA. Oba ova urbana poljoprivrednika velikodušno dijele svoje znanje u knjigama i on-line. Pogledajte Curtisovu knjigu, Urban Farmer i Jean-Martinovu knjigu, The Garden Gardener. Volimo ono što rade te pametni ljudi, a posebno da su tako otvoreni. Pogledajte njihove web stranice.

Zašto?

  • Procjenjuje se da se ljeti svodi gotovo 17 milijuna galona benzina, dok ponovno opskrbljuju vrtnu i travnatu opremu u Sjevernoj Americi.
  • 50 do 70% sjevernoameričke stambene vode koristi se za uređenje okoliša, a najveći dio je voda travnjaka.
  • Studija NASA-e iz 2005. godine "konzervativno" procijenila je da je u SAD samo 128.000 kvadratnih kilometara travnatih travnjaka, što je tri puta više od površine navodnjavanog kukuruza.
  • To znači da bi bilo potrebno oko 200 galona svježe vode, obično vode za piće po osobi dnevno, kako bi zadržali ovu količinu površine travnjaka.

Gledaj video: Adventure 10 - The Memoirs of Sherlock Holmes by Sir Arthur Conan Doyle (Ožujak 2020).