Najbolja osnova za akvarije od strane kupaca povratne informacije

Tlo je vrlo važan element u rasporedu podvodnog kraljevstva. Uz pomoć akvarija stječe individualnost. Zbog mješavina tla biljke rastu, rastu, apsorbiraju preostale hranjive tvari. Kvaliteta ovog proizvoda uvelike ovisi ne samo o izgledu akvarija, nego io prirodi staništa, stanju njegovih stanovnika. Naša ocjena izrađena je za one koji su zainteresirani za kvalitativno uređenje akvarija. U pregledu ćete saznati koji su od proizvođača proizvoda bili vođe, a koje se mješavine smatraju najboljima. Ovdje ćete dobiti niz vrijednih savjeta za odabir prikladne mješavine. Naprijed za kvalitetno tlo za vlastito vodeno kraljevstvo!

Primer za akvarij kojemu tvrtka odabire

U predstavljenoj ocjeni nude se najbolje mase za akvarije. Proizvodi su odabrani na temelju njihovog kvalitativnog sastava. Izbor određenog tla ovisi prije svega o vrsti akvarija i njegovim stanovnicima.

Među najpopularnijim i provjerenim proizvođačima bilo je malo.

Mi ćemo organizirati tvrtke u silaznom redoslijedu njihove popularnosti na ruskom tržištu:

1. Tetra

2. Azoo

3. Hagen

4.JBL Sansibar

Procjena potrošača tih proizvođača otprilike je na istoj razini. Tvrtke se specijaliziraju za proizvodnju tala za osiguranje aktivnog rasta biljaka, pročišćavanje vodenog okoliša, održavanje odgovarajuće pH razine. Proizvodi su podijeljeni u prirodne smjese, neutralne, umjetne i hranjive. Uspjeli smo razlikovati 5 najboljih skladbi.

Najbolje mješavine tla za standardne akvarije

Ova kategorija proizvoda uključuje proizvod prirodnog podrijetla. To može biti mali kamen, vulkanski pijesak, šljunak, šljunak, itd. To je prazna mješavina, bez ikakvih hranjivih nečistoća. Ako se takav materijal koristi kao stimulans rasta biljke, tada se očekivani učinak očekuje ne kasnije od šest mjeseci kasnije. Postupak započinje tek nakon akumulacije u mješavini odgovarajuće količine hranjivih tvari koje nastaju pri razgradnji otpada.

Za standardne akvarije također se obrađuje prirodno tlo. Na primjer, glina, zemlja glina. Takvo se tlo naziva prazno neutralno. U ovom slučaju, dodatna gnojiva se koriste za poticanje rasta stanovnika akvarija.

Najprikladnija i jednostavnija opcija je pijesak i šljunak

Riječ je o najpopularnijoj tlu, koja je savršena za spremnik, naseljeni nepretencioznim stanovnicima. Ova mješavina je optimalna u slučaju gotovo svih vrsta riba i biljaka.

Proizvod je najbolji supstrat za korisne mikroorganizme, savršeno se suprotstavlja biološkoj funkciji. Pijesak čestice dostižu maksimalno 2 mm, šljunak - 5 mm. Oko približno jednake veličine čestica daje niži postotak tla. Prednost treba dati zaobljenim kamenjem, jer oštri šljunak mogu ozlijediti stanovnike akvarija. Jedna neugodna nijansa: biljke u takvoj mješavini tla neće aktivno rasti - to će potrajati i vrijeme da se umiri ili dodatna gnojiva.

Imamo na umu nekoliko glavnih prednosti takve mješavine:

 • izvrsna cirkulacija;
 • neutralnost prema kemijskoj prirodi vode;
 • izvedba biološke funkcije;
 • jednostavno čišćenje spremnika.

Među nedostatcima valja razmotriti:

 • Nemogućnost korištenja u slučaju pokopa u zemaljskim stanovnicima;
 • odsutnost hranjivih tvari u sastavu.

Većina kupaca bila su zadovoljna tom vrstom tla.Potrošači smatraju da je ova varijanta smjese najjednostavnija i ekonomičnija.

Najpoznatiji izgled akvarija će dati tretiran prirodni tlo

Tlo od pečene gline smatra se najneobičnijom i prirodnijom. Zaobljena površina osigurava sigurnost ribe. Poroznost je izvrstan uvjet za reprodukciju bakterija vitalnih za biljke. Proširena guma je prirodni apsorber koji može pročistiti vodu od višak gnojiva i otpada, sprečavajući reprodukciju algi. Primer ovog tipa ne kolači se.

Od prednosti mješavine tla treba dodijeliti:

 • izvrsna cirkulacija;
 • prirodni izgled;
 • kemijska neutralnost;
 • izvedba biološke funkcije;
 • uništavanje višak organskih tvari i gnojiva;
 • glatka površina;
 • porozna struktura;
 • pogodnost čišćenja akvarija.

Kao odstupanja od proizvoda bili su:

 • nedostatak nutritivnih sastojaka;
 • jednostavnost (neke velike biljke trebaju duboko sadnju).

Takva smjesa tla dobila je odličnu povratnu informaciju korisnika. Posebno je voljela potrošača za prirodnu smeđu boju.

Najbolji tla za akvarije s bogatom florom

Ova kategorija proizvoda uključuje sve vrste hranjivih smjesa i supstrata. Njihova prisutnost u akvariju uklanja potrebu za dodatnim gnojivima. Takva tla pogodna je za sve predstavnike flore. Smjesa se dodaje u zemlju u vrijeme kada je novi akvarij opravdan, a koristi se i za poboljšanje sastava starih tenkova.

Proizvod daje aktivni, zdravi rast biljaka, potiče rano ukorjenjivanje stanovnika rezervoara, prenosi hranjive tvari u svoj korijenski sustav. Opisane mješavine tla su jamac ne samo izvrsne cirkulacije vode nego i veće, u usporedbi s tradicionalnim šljunkom, vodopropusnost. Kao najbolji tla za akvarije s velikim brojem "zelenih" stanovnika pojavile su se dvije smjese.

Power Sand Special M (ADA) je najbolji izbor za nizozemski ili nano akvarij

Proizvod se dokazao kao hranjivi supstrat za akvarije. U sastavu tla, treseta, gnojiva mineralnog porijekla, poroznih elemenata i korisnih mikroorganizama.

Korištenje smjese jamči kvalitativno biološko pročišćavanje akvarija.Osim toga, hranjivi supstrat igra ulogu stimulatora rasta za predstavnike flore koji nastanjuju spremnik. Razdoblje tla je dosta dugo. Proizvod je također označen za uporabu u škampi, budući da Power Sand Special M (ADA) također predstavlja pristojnu bazu za hranu za ove organizme.

Imajte na umu glavne prednosti mješavine:

 • pružanje dobre prehrambene osnove za korisne bakterije;
 • Jamstvo izvrsne cirkulacije u akvariju;
 • poticanje rasta i razvoja biljaka;
 • osiguravanje povoljnih uvjeta reprodukcije predstavnika flore;
 • mogućnost primjene u škampi.

Kao nedostatak tla ove marke:

 • cijena - nešto je precijenjena, u usporedbi sa sličnim proizvodima.

Opće mišljenje kupaca o hranjivoj mješavini pozitivno. Mnogi potrošači spremni su za kupnju jeftinog zemljišta zbog očitih kvalitetnih svojstava.

Deponit (Depot) DeponitMix (Dennerle) - najbolja mješavina za stimulaciju rasta biljaka

Ovo je tlo s velikim brojem aktivnih tvari mineralnog i organskog porijekla. Takav hranjivi supstrat postaje neophodan stimulator rasta biljaka.Obično se ovaj proizvod koristi u kombinaciji s neutralnim tlima. Smjesa sadrži supstance velike brzine u obliku granula, kao i nečistoće produljenog djelovanja. Osim spomenutih, Deponite sadrži porozne elemente i živote korisne mikroorganizme.

Proizvod mora biti popraćen uputama za njegovu uporabu koja propisuje dozu i redoslijed primjene tla. Često, u slučaju Deponita, postaje potrebno koristiti toplinski kabel za poboljšanje cirkulacije vode u spremniku.

Istaknimo nekoliko glavnih prednosti proizvoda:

 • osiguravanje biološke aktivnosti dobrotvornih mikroorganizama;
 • poticanje rasta predstavnika flore;
 • "inhibicija" rasta i razvoja algi u akvariju.

Kao razlozi za smjesu bili su:

 • Mogućnost primjene isključivo u kombinaciji s neutralnim vrstama tla;
 • mogućnost ublažavanja nižih razina tla.

Većina kupaca je voljela tlo. Korisnici smatraju proizvod izvrsnim primjerom optimalne korelacije između cijene i kvalitete.

Najbolji temelj za pseudo akvarij

Cichlidia su predstavnici prirodnog svijeta Malavi i Tanganyike, koji preferiraju koraljne mrvice kao tlo. Taj isti materijal će biti idealan izbor za pseudo-morski akvarij. Smjesa ima poroznu strukturu, pri čemu može biti supstrat. Ova tvar često se koristi kao punilo za filtar akvarija. Najčešće za spremnike s ribom koriste mrvicu bijelog sjaja.

Proizvod je ekološki prihvatljiv, ne predstavlja prijetnju zdravlju stanovnika. Materijal se može koristiti tijekom cijelog životnog vijeka akvarija. Prije postavljanja na dno, mrvica se ispire iz prašine pod tekućom vodom. Zapravo, to je tradicionalna koraljna mrvica koja će završiti našu ocjenu.

Coral crumb je najbolji temeljni premaz za ciklide

Jedan od najljepših dekorativnih elemenata pseudo-morskih akvarija. Bijele mrvice koralja izgledaju sjajno u bilo kojem vodenom krajoliku. Pored atraktivnosti, tlo je obilježeno jasno povećanom kemijskom aktivnošću. Zbog toga se sastav ne može koristiti u svim vrstama akvarija - koraljni čipovi povećavaju indeks tvrdoće vode.U tom slučaju, kupac često ima izbor između mrvica i kvarca. Posljednja opcija nije sasvim lijepa siva boja. Opisano tlo može biti fina ili veća frakcija.

Nastojimo se zadržati na očitim prednostima proizvoda:

 • atraktivan izgled;
 • okrugli oblik čestica - ne povrijedi ribu;
 • poroznost strukture.

Među nedostacima koraljnih mrvica:

 • tendencija zatamnjivanja vanjskog sloja tla - postaje neophodno povremeno očistiti;
 • povećanje tvrdoće vode - prihvatljivo za sve vrste stanovnika.

Većina kupaca smatra da je koraljna mrvica najbolja opcija za vlastiti "morski" akvarij. Mnogi su stavili proizvod na najvišu procjenu kvalitete.

Koji temeljnik kupiti

1. Tradicionalna opcija za standardni akvarij - pijesak i tlo. Takav proizvod bi trebao biti poželjan u slučaju akutne izjave o financijskom pitanju, jer će takav premaz biti najjeftiniji.

2. Ako se trudiš prirodni izgled akvarija, trebali biste prestati s obrađivanjem prirodnog tla smeđe boje.Međutim, u ovom slučaju, morate trošiti novac na dodatna gnojiva za biljke.

3. Za pripremu nizozemskog ili nano-akvarija potrebna je hranjiva podloga. Kao dokazani proizvod, smjesa Power Sand Special M od proizvođača ADA.

4. Za one koji vole bujna vegetacija u malom kraljevstvu voda proizvođača Dennerle proizvedene Deponit (metoda supstrat) DeponitMix, koji će biti odličan aktivator rasta flore. U slučaju takve baze hranjivih tvari, možete zaboraviti na potrebu korištenja dodatnih gnojiva za akvarij.

5. Najbolji izbor za tsihlidikov i pseudo slanoj akvarij će biti tradicionalni koralja čips, koji ne samo da će dati odgovarajuće mjere tvrdoći vode, ali i daje akvarija rafiniran, prirodan izgled.

Pogledajte videozapis: The Great Gildersleeve: A Job Contact / The New Water Commissioner / Election Day Bet (Ožujak 2020).