Najbolje svjetiljke za akvarij od strane kupaca povratne informacije

Ako vaš spremnik nema živih biljaka, lampica samo trebate pozicionirati estetiku. Ali za akvarij, naseljeno, ne samo ribe, već i floru, trebao pokupiti stvarno visoke kvalitete uređaja. Odabir dobre lampe za akvarij ne može nazvati jednostavno. Omogućiti zadatak našeg potrošača klijenata, što predstavlja pozornost kupaca najbolje akvarij svjetiljke. U pregledu ne samo da ćete upoznati s najvišim pozicijama, ali ćete također saznati koji je od proizvođača zaista vrijedan povjerenja kupaca. Ovdje ćete dobiti vrijedne savjete za odabir odgovarajućeg uređaja.

Svjetiljka za akvarija koja tvrtka odabire

Na temelju povratnih informacija korisnika, zabilježili smo najbolje proizvođače svjetiljki za akvarije. Kao ključni kriteriji za procjenu proizvoda tvrtki bili su: kvaliteta, cijena koja se otpušta i dostupnost proizvoda. Među najboljima bili su iskusni proizvođači, prodavali vlastite proizvode više od jednog desetljeća.

Tvrtke smanjujemo kako se njihov status smanjuje u očima kupca:

1. JBL SOLAR

2. Hagen

3. Sylvania

4. Dennerle

5. Osram

6. HAILEA

Svjetiljke za akvarij dizajnirane su za dvije funkcije: ubrzati rast flore i naglasiti atraktivnost ribe.U prvom slučaju, bolje je davati prednost svjetiljkama s spektrom koji leže u crveno-narančastim i ljubičasto plavim područjima. U drugom slučaju prikladni su uređaji s spektrom u zelenoj zoni. Iz gore navedenog slijedi da je najpoželjnije kombinirati proizvode, često prednost ne samo jednom, nego i dva različita proizvođača odjednom.

Najbolje svjetiljke za rasvjetne biljke u akvariju (fitilne svjetiljke)

Svjetiljke iz ove kategorije osmišljene su za fotosintezu biljaka koje žive u akvariju. U susjedstvu s ukrasnom flora može živjeti i riba, što takva rasvjeta neće uzrokovati štetu. Takvi uređaji dovode do optimizacije rasta i razvoja biljaka, ne uzrokuju opekline lišćem, ne zagrijavaju vodu u spremniku. Našu ocjenu obratite pažnju na tri najbolja modela.

Najbolja opcija u nedostatku dnevnog svjetla - Sylvania GRO-LUX

Poštovani vođa među svjetiljkama za faunu akvarija. Proizvod se može uspješno koristiti u zatvorenom prostoru bez dnevnog svjetla. Primjena uređaja aktivira photobiological proces, stimulira rast biljaka, a također učinkovito naglašava prednosti akvarijskog sastava, čineći boju ribe živahnijom i zasićenijom.

Među neporecivim prednostima opisanog proizvoda:

 • prevlast crvenog i plavog spektra;
 • izvrsna rasvjeta akvarija s vegetacijom;
 • dajući boju stanovnicima akvarija svjetlosti.

Kao nedostatak svjetiljke, primjećuje se:

 • nedostupnost uređaja u nekim prodajnim mjestima (prodavaonice kućnih ljubimaca).

Opće mišljenje potrošača o proizvodu je pozitivno. Mnogi pouzdano tvrde da među analogama ovaj model zaslužuje izuzetnu pohvalu.

Osram T8 Fluora - najbolja žarulja za glomazne akvarije

Stručnjaci tvrde da se fitotvarnica ovog proizvođača može pohvaliti idealnim spektrom zračenja. Zbog ove osobine, proizvod ne samo da pruža izvanredan rast biljaka u akvariju već i jamči bogatu boju stanovnika, kao i bujne oblike predstavnika flore. Ova lampa se također može koristiti u vrtovima, staklenicima i sobama s nedovoljnim dnevnim svjetlom. Svjetlo iz svjetiljke uopće ne ošteti ribu.

Imamo na umu nekoliko glavnih prednosti Osram T8 Fluora:

 • demokratska vrijednost;
 • dominacija plavog i crvenog spektra;
 • svjetlost stanovnika akvarija;
 • poticanje rasta biljaka.

Negativni proizvod:

 • nedostupnost u kućnim ljubimcima u našoj zemlji.

Većina korisnika smatra da je svjetiljka ove marke vrijedna.

Idealna lampa za pričvršćivanje na stražnji dio akvarija - Hagen Flora Glo

Proizvod pripada skupini fluorescentnih svjetiljki s spektrom. Svjetlost svjetiljke je prosječna. Spektar je idealan za fotosintezu. Vrijeme rada uređaja iznosi 9 000 sati. Najčešće se koristi za osvjetljavanje stražnjeg zida spremnika. Svjetlost svjetiljke ne zagrijava vodu. Model se ne može isključiti iz terarijuma. Proizvođač preporučuje kombinaciju proizvoda s lampom Hagen Sun Glo ili Aqua Glo.

Primijetite ključne prednosti modela:

 • trajnost;
 • pouzdanost;
 • pristupačnost;
 • praktičnost.

Vrijedno je zabilježiti minus:

 • niska svjetlosna snaga.

Većina kupaca stavlja proizvod do maksimuma. Posebno su potrošači zabilježili nevjerojatnu sposobnost uređaja da ne zagrijava vodu u akvariju nakon dugog rada.

Najbolje svjetiljke za morske akvarije

Proizvodi ove kategorije uključuju moćne uređaje za 150-500 wata. Bolje je upotrijebiti ih u dubokim akvarijima: svjetlost svjetiljki prolazi kroz debljinu vode do samog dna spremnika, gotovo da ne raspršuje.U nekim modelima ove vrste pruža funkciju noćnim osvjetljenjem - imitacija mjesečine, što je potrebno za normalno funkcioniranje nekih od stanovnika akvarija. Ista vrsta proizvoda uključuje T5 svjetla za dnevnu svjetlost. Oni su male veličine i imaju dobru snagu. Plave LED diode u dizajnu uređaja pružaju "mjesečinu svjetlost". To je vrlo povoljno u ovom slučaju koristiti sekvencijalni start, tako simulira dan i noćni način rada.

Najveća svjetlosna učinkovitost karakterizira svjetlo JBL Solar Ultra Marin dana

Uređaj svijetli s bijelom svjetlošću, idealna je opcija za osvjetljavanje morskih akvarija. Osobito plodno svjetiljka utječe na koraljne grebene u spremniku. Model se razlikuje od izlaza visokog svjetla i dobre boje. Takvi su uvjeti idealni za život i razvoj beskralježnjaka koji žive u akvariju. Da biste dobili atraktivan fluorescentni učinak rasvjete, proizvođač preporuča kombinirati model sa svjetiljkom Solar ultra Marin plava.

Prednosti proizvoda su:

 • dostupnost na prodajnim mjestima;
 • dobar učinak rasvjete na beskralješnjake.

Kao nedostatak svjetiljke napominjemo:

 • donekle napumpana cijena.

Većina kupaca bila je oduševljena proizvodom.

Najprikladnija svjetiljka za morski akvarij - T5 Hailea Exstra Reef

Svjetiljka je luminescentna, u kojoj prevladavaju plave i plave regije spektra. Pravi trag za vlasnika morskih akvarija. Svjetiljka simulira koraljni greben osvijetljen na dubini od 6 metara. Rasvjeta je korisna svim stanovnicima akumulacije, ubrzava rast i razvoj jednostaničnih algi, koralja. Osim toga, lampa je vrlo atraktivna u izgledu. Svjetlost daje zasićenost crvenim i plavim nijansama.

Pros:

 • Proračun prirode;
 • plodno utječe na koralje.

Nedostatak T5 Hailea Exstra Reef:

 • nedostupnost u trgovinama zemlje.

Istinski ljubitelji akvarija, navijača i profesionalaca pouzdano su dali svoje glasove na ovaj proizvod.

Najbolje akvarijske svjetiljke s punim rasponom

Uređaji u ovoj kategoriji karakteriziraju emisija prirodne bijele boje, koja je vrlo slična običnom dnevnom svjetlu. Zbog te činjenice, bojanje stanovnika akvarija postaje zasićeno. Biljke u spremniku rastu, razvijaju se u skladu s normama. Intenzitet svjetiljki je standardan.

Najsvjetlija svjetiljka je JBL Solar ultra Natur LT 39WT5-HQ 9000K

Jedinstveni predstavnik ove kategorije, odlikuju se svjetlinom. Uređaj se uspješno koristi u svim vrstama tropskih rezervoara. To su slatkovodni akvariji i morski. Savršeno indeksirana reprodukcija boja jamči svjetlinu i istodobnu prirodnost nijansi. Prisutnost u spektralnoj regiji nekih elemenata koji se ne smanjuju na oznaku "0" omogućuje strujanje svjetlosti od plave do crvene. Proizvođač preporučuje korištenje modela u kombinaciji s JBL Solar Tropic.

Među zaslugama proizvoda:

 • svjetlost svjetiljke;
 • puni spektar;
 • pristupačnost;
 • stvaranje idealnih uvjeta za tropske stanovnike.

nedostatak:

 • relativno visoke cijene proizvoda.

Međutim, unatoč navedenoj činjenici, svjetiljka ove marke je potražnja na ruskom tržištu.

Hagen Sun Glo - najbolja svjetiljka za slatkovodni akvarij

Svjetlost iz svjetiljke je meka, simulira dnevno svjetlo. Opravdano je koristiti uređaj u slatkovodnim spremnicima. Za nepretenciozne biljke i ribu, koje se razlikuju od svijetle prirodne boje, ova inačica svjetiljke je sasvim prihvatljiva. Za više složenih biljaka i akvarija stanovnika, dodatniizvor svjetlosti. Proizvođač savjetuje u ovom slučaju da preferira svjetiljku Aqua-Glo ili Life-Glo.

Prednosti proizvoda su vrijedne napomene:

 • pristupačna cijena;
 • prevalencija na prodajnim mjestima;
 • uspješna imitacija dnevnog svjetla.

Kupci su zabilježili samo jedan nedostatak:

 • temperatura boje je nešto podcijenjena, u usporedbi s analogima dnevnog svjetla.

Većina potrošača pozitivno je dala povratnu informaciju o proizvodu. Svjetiljka je stvarno učinkovita, posebno u kombinaciji s drugim vrstama.

Najbolja svjetiljka za intenziviranje boje stanovnika akvarija

Uređaji ove kategorije ne samo da ubrzavaju proces rasta i razvoja akvarijskih biljaka, već i dodaju boju zasićenoj ribi. To je moguće zbog idealnog uravnoteženja svjetlosnog spektra. Svjetlost svjetiljki izlazi mekom. Tijekom rada, voda u spremniku se ne zagrijava. Kao tradicionalni omiljeni proizvođač takvih svjetiljki napravio je Dennerle.

Dennerle Color Plus T5 - najstabilniji uređaj

Svjetiljka pruža povećanje boje akvarijske ribe. Posebno su bogate sve nijanse crvene, plave i narančaste.U tu svrhu, proizvođač je osigurao visoke pikove boja u ovim krajevima spektra. Svjetiljka je prekriven posebnim filmom koji služi kao zaštita protiv UV zraka i paralelno inhibira reprodukcijskog procesa algi u akvariju. Najčešće Dennerle Boja Plus T5 koristi se u kombinaciji s Trocal T5 Amazon dan. Jedinstvena tehnologija proizvodnje je pružio svjetiljku je 10 000 sati.

Ne možemo raspravljati o tim pozitivnim svojstvima proizvoda:

 • To daje zasićenost riba boja;
 • izdržljiv.

Od svjetiljke nedostataka:

 • trošak koji je mnogo više stope analognih proizvoda.

Sveukupno mišljenje potrošača uređaja isključivo pozitivno.

Koji svjetiljka za akvarij za kupnju

1. U prostoriji gdje nema prirodnog svjetla, idealno rješenje bi bilo fito-lampa Sylvania GRO-LUX, koji ne samo da stimuliraju fotosinteze biljaka, ali će također biti korisno za stanovnike akvarija.

2. Za veliki akvarij, dio kojih su žive biljke krajolik pristup Osram T8 Fluora ili Hagen Flora Glo. U potonjem slučaju, uređaj je pričvršćen na stražnju stijenku spremnika.

3. Ako ste sretni vlasnik morski akvarij i žele imati svoj ribe i biljke u akvariju izgledao još impresivnije,preferiraju svjetiljku s idealnim svjetlosnim izlazom JBL Solar ultra marine.

4. Najveći proračun u slučaju "morske" teme bit će T5 Hailea Exstra Reef.

5. Omiljena svjetlost bila je svjetiljka JBL Solar ultra Natur LT 39WT5-HQ 9000K. Pogodno za akvarije s simuliranim koraljnim grebenom.

6. U slučaju slatkovodnog akvarija trebao bi biti jednostavan, ali visokokvalitetan Hagen Sun Glo.

7. Kako bi se fokusirali na ribu, bit će dovoljno za kupnju trajnog i praktičnog Dennerle Color Plus T5.

Pogledajte videozapis: The Great Gildersleeve: A Job Contact / The New Water Commissioner / Election Day Bet (Ožujak 2020).