Trebate li imati Doulu?

Može biti teško odlučiti hoće li koristiti dijete tijekom poroda, ali postoje mnoge zdravstvene koristi od toga da biste se mogli čuditi čuti. Znati više o prednostima koje moraju ponuditi doulas pomoći će vam da odredite je li vam jedan dobar izbor za vas.

Što je Doula?

Doulas su obučeni profesionalci koji pružaju emocionalnu, obrazovnu i fizičku potporu očekivanim majkama prije, tijekom i poslije porođaja. Doulas pomaže novim mama da postignu udobne, zdrave i sigurne trudnoće i isporuke. Dok doulas ne pružaju medicinsku skrb, oni imaju znanja o medicinskim dijelovima rada i isporuke.

Doulas djeluju kao zagovornici očekivanih mama, i rade s trudnicama i njihovim obiteljima da postignu porođaj s kojim se najviše osjećaju. To bi mogao biti rodni porod, ili rođenje koje ne uključuje lijekove protiv boli. Mnogi doulas pružaju kontinuiranu podršku odmah nakon poroda, uključujući podršku dojenju za mame za njegu.

Koje su prednosti korištenja Doulasa?

Doulas pomoć očekuje mame iako teško raditi i isporuke, kao što su doulas znanja u različitim prirodnim tehnikama suočavanja. Na primjer, pomažu ženama koje rade u tehnici disanja, različitim radnim mjestima, masažama i drugim tehnikama opuštanja kako bi proces bio što ugodniji.

Objavljeno je 2013 Časopis za perinatalnu edukaciju otkrili su da pacijenti koji su primili pomoć od certificiranih doulas imali bolje rezultate rođenja nego žene koje nisu koristile doulas. Istraživači su otkrili da su žene s porođajima s djecom dvostruko manje vjerojatno da imaju komplikacije rađanja, veću vjerojatnost dojenja njihovih beba i četiri puta manja vjerojatnost da imaju niske bebe srodnih težini.

Američka udruga za trudnoću kaže da žene koje koriste doule manje su vjerojatno da će imati cezarejske porode (c-sekcije), manje vjerojatno da će koristiti lijekove za ublažavanje boli tijekom trudova i da će vjerojatno izvijestiti o pozitivnim iskustvima o porođaju. Prilikom izbora rodnog rođenja, doulas se ponašaju u očekivanju da mame odrede je li potrebno putovanje u bolnicu zbog sigurnosnih problema.

Postoje li nedostaci korištenja Doulasa?

Postoji toliko mnogo potencijalnih koristi od korištenja doulas tijekom rada i isporuke, da se možda pitate ako postoje bilo kakve nedostatke kao dobro. Ako odaberete doulu koja nije ovjerena ili osoba s malo iskustva, možda nećete biti zadovoljni svojim rezultatima. Plaćanje za doula je dodatni trošak ako završite s isporukom u bolnici, ali vaše osiguranje može pokriti sve ili dio pristojbi doula. Provjerite sa svojim osiguravajućim društvom da vidi što vaš plan pokriva.

Je li Doula pravo za mene?

Mnoge žene daju visoku razinu zadovoljstva nakon što su se koristile doulama tijekom poroda, objavljuje pregled objavljenog u 2013 Časopis za perinatalnu edukaciju, Ako odlučite raditi s doulom, provjerite je li osoba koju odaberete ovjerena - i netko kome vjerujete i osjećate se ugodno.

Gledaj video: Suspense: I Won't Take a Minute / The Argyle Album / Double Entry (Veljača 2020).