Najbolje hrane za jelo prije noći

Spavanje je nešto za što svi trebamo, a ako ne dobijete dovoljno, ili kvaliteta sna nije dobra, imat ćete loš trenutak. Vjerojatno ste upoznati s nekim aktivnostima koje utječu na vaš san, poput pijenja alkohola ili gledanja na svijetle zaslone prije odlaska u krevet, ali postoji jedan čimbenik za koji možda niste svjesni - jedete hranu koja je loša za vaš san. Ako ste osoba koja samo treba imati svoj ponoćni snack prije udaranja vrećici, pokušajte se pridržavati tih namirnica za bolji san.

trešnje / višnje

Trešnje se mogu pozivati ​​na konotacije ljubavi i strasti, ali postoji još jedna stvar za koju su dobri - spavanje. Trešnje sadrže melatonin, kemikalija poznatu po svojim snagama reguliranja sna. Međutim, ni jedna stara trešnja neće učiniti. Trebali biste pokušati izbjeći slađe sorte ovog voća, poput maraschino trešanja, i ići za one koji su više kolač. Dok bi trebali biti u redu jesti hranu koja se temelji na trešnjama, a ne samog voća, izbjegavajte sve s previše šećera, poput žele.

purica

Kao što ste vjerojatno primijetili tijekom Dana zahvalnosti, purica ima čarobnu moć poticanja sna. U redu, nije baš magija. Umjesto toga, ovo peradsko meso sadrži moćnu količinu triptofana, pomažući vašem mozgu da proizvede serotoninu i melatonin, što pomaže vašem tijelu da spava. Nema potrebe ni jesti puretinu samostalno, jer ugljikohidrati u kruhu od cjelovitog zrna sadrže i dio slatkog, slatkog triptofana. Sendviči u Turskoj, bilo tko?

Žitarica i mlijeko

Čekaj, nije žitarica namijenjena ujutro? Iako biste mogli početi dan s velikom zdjelom kukuruznih pahuljica, trebali biste dobro završiti svoj dan s jednom, jer ugljikohidrate u žitaricama mogu vam pomoći da prije spavate. Mlijeko također sadrži triptofan, što ga čini savršenim pomoćnikom za ovaj snack prije spavanja. Međutim, trebali biste biti malo oprezni u vrsti žitarice koju jedete, stoga izbjegavajte one žitarice s djecom koja se pakiraju sa šećerom koja bi mogla uzrokovati snažni san.

Jasmine Rice

Zdjela rižine jasmina možda neće zvučati kao najprivlačniji kasni noćni snack, ali to je sigurna oklada ako pokušavate spavati. Posebno riža od jasmina je visoko glikemijska hrana, što znači da vaše tijelo traje duže da ga probavi, a šećer u krvotok nosi sporije od ostalih namirnica. Istraživanja su pokazala da jedenje riže jasmina nekoliko sati prije kreveta može uzrokovati da neki ljudi zaspaju mnogo lakše od drugih. To je nešto što treba imati na umu ako se često nađete bacajući i okrećući dok pokušavate dobiti neki zatvoreni oči.

[Slika putem usluge Getty]

Gledaj video: Hrana koju trebate jesti prije spavanja kako biste ubrzali mršavljenje tijekom noći (Veljača 2020).