5 vježbe s niskim udjelom udaraca

Osjećaj niskog utjecaja u osnovi se odnosi na programe vježbanja koji vam pomažu da poboljšate snagu, izdržljivost, fleksibilnost i okretnost bez nanošenja stresa na vaše zglobove. Vježbe s visokim udarima poput trčanja ili trčanja, podizanja težine ili skočenja su sve korisne, no mogu biti izazovne za osobe koje su trudne, starenje ili koje pate od kronične boli i drugih medicinskih stanja. Evo nekoliko vježbi za vježbanje s niskim utjecajem koje možete odabrati ako tražite dobar trening bez napora.

1. Hodanje

Možda vježba ne može biti jednostavnija ili jednostavnija od hodanja. Da biste uživali u nekom pejzažu i svježem zraku, učinite svoj hod u obližnjem parku ili nekom sigurnom prostoru na otvorenom. Također možete napraviti šetnju u zatvorenom prostoru ako imate treadmill. Prije početka pješačkog programa, važno je i da nosite par debelih sportskih cipela za zaštitu i podršku. Ako nikad prije niste sudjelovali u programu šetnji, nemojte zaboraviti zagrijati i početi sporo. Jednom kada primite objesiti ovu vježbu, možete postupno povećati stopu na čak 10.000 koraka za svaki dan. Da biste iskoristili najviše prednosti hodanja, stručnjaci također preporučuju preuzimanje brzine jer hodanje brže čini vaše vježbanje intenzivnije. Pokušajte dodati druge izazove programu, kao što je hodanje gore strmim brdomom, tako da možete izgorjeti više kalorija.

Pilates i yoga

Istezanje vježbi kao što su Pilates i yoga su također popularni low impact program vježbanja. Lagani i spori pokreti koji zahtijevaju ove režime omogućuju vam da povećate svoju fleksibilnost i snagu bez da stavite puno stresa na vaše zglobove. Ove vježbe također jačaju vaše mišiće i potiču unutarnju cirkulaciju. Pilates, osobito, pomaže vam razviti snagu u određenim područjima vašeg tijela, kao što su abdomen, leđa i ostali jezgreni mišići. S druge strane, yoga poboljšava ravnotežu. Osim dobrih fitnesa s niskim učinkom, Pilates i yoga vam mogu pomoći da postignete opuštanje i mentalni mir.

3. Aerobik u vodi

Voda aerobika je još jedna popularna low impact tjelovježba koju mnogi ljudi uživaju. Programi i klase aerobike u vodi često se pridružuju trudnice i pojedinci koji imaju prekomjernu tjelesnu težinu ili pate od ozljede. Budući da se vježbe izvode u vodi, pokreti su gotovo bezbolni i ne uzrokuju pritisak na zglobove. Da bi se povećale prednosti aerobike u vodi, često se dodaju i druge vrste opreme kao što su kickboards, težine i rezanci meda.

4. Plivanje

Plivanje je osvježavajuća vježba koja se također smatra niskim učinkom. Plivanje je posebno idealno za osobe s prekomjernom tjelesnom težinom koje doživljavaju bol u zglobovima prilikom vježbanja s visokim udarima Plivanje također pomaže vam da sagoriš puno kalorija kako bi vam pomogao da izgubite težinu tijekom vremena. Ako niste obični plivač, možda ćete poželjeti početi s kupanjem petnaest minuta dnevno prije nego što postupno povećavate stopu.

5. Korak aerobika

Korak aerobika je vrsta aerobika koja uključuje korištenje povišene platforme za korak tijekom koreografije vježbe. Ako želite raditi s grupom, možete se pridružiti klasičnim aerobikom. Ako želite sami vježbati, postoji mnogo videokazeta koje možete kupiti kako bi vas vodili.

Gledaj video: Wealth and Power in America: Social Class, Income Distribution, Finance and the American Dream (Ožujak 2020).