Zašto biste trebali čuvati kuhala za sobu

Među higijenskim zamkama koje se doživljavaju tijekom putovanja, čini se da u vašem čajnom čajnom aparatu čeka novu prijetnju.

Čini se da neki putnici koriste čajnik za kuhanje donjeg rublja, oslobađajući bakterije na nesvjesnom sljedeći gost koji samo želi šalicu čaja.

Neobična metoda čišćenja izašla je putem društvenih medija, i putem Twittera i kineske Weibo.

Dok putnici možda žele očistiti svoje rublje, u stvarnosti, praksa uopće nije učinkovita. Da ne spominjem, u znanstvenim terminima, "super je super super super bruto"

Dr. Heather Hendrickson je viši predavač u molekularnoj biologiji na Institutu za prirodne i matematičke znanosti na Sveučilištu Massey u Aucklandu.

Dok ključanje ubija bakterije, ne ubije sve bakterije jer neke bakterije mogu izdržati visoke temperature. Vjerojatno nije vjerojatno da će bakterije učiniti nekoga bolesnima, ali postoje i drugi čimbenici koje treba razmotriti o korištenju vode koja je sjedila. Na primjer, neke bakterije neće vas razboljeti, ali proizvode toksine koji mogu biti smrtonosni.

I zato što zapravo ne znate što završava u vašem donjem rublju, ti si prilično jednostavno stavljajući zdravlje budućih gostiju u opasnost, prema dr. Hendricksonu. Ono što je definitivno nije cool. Zapravo, uopće nema stvarne koristi za kipanje donjeg rublja. Nemoj to raditi. To nije priznata tehnika čišćenja iz razloga.

Ako pokušavate upotrijebiti kipuću vodu za čišćenje donjeg rublja, dr. Hendrickson savjetuje da najprije stavite svoje rublje u sudoper, a zatim prelijte kipuću vodu nad njima. Nema koristi za stvarne kiparne boksače, to je samo "neodgovorno" i potpuno nepristojno prema budućim gostima koji bi zapravo željeli koristiti čajnik za njegovu najočitiju namjenu.

Gledaj video: My Thoughts on Roommates (Travanj 2020).