Kako ciljati mišićne skupine za povećanje snage

Vaš mišićni sustav se tipično razgrađuje u različite mišićne skupine. Te pododjeljke vašeg mišićnog sustava odnose se na dijelove vašeg tijela koji dijele mišiće. Također se mogu odnositi na određene skupine mišića koji dijele slične funkcije ili druge atribute. Kada vježbate svoje tijelo kako biste povećali svoju snagu, mnogi ljudi čine pogrešku samo da rade na nekoliko poznatih vježbi. U stvarnosti, najbolji način da izgradite svoju ukupnu snagu tijela na najvišu moguću razinu je širenje vašeg rada na što više različitih mišićnih skupina. Pročitajte nekoliko savjeta o tome kako najbolje iskoristiti trening mišićne grupe kako biste povećali svoju snagu.

Zakrenite mišićne skupine koje trenirate

Mišićne skupine tipično se definiraju dijelovima vašeg tijela. Nemojte pasti u sklonost da svaki dan rade na istim skupinama mišića. Umjesto toga, bolje je izraditi raspored koji svakodnevno radi dvije ili tri različite skupine mišića. Osigurajte barem jedan dan odmora između svake vježbe velike mišićne skupine. To je neophodno kako bi se ta skupina mišića mogla obnoviti. Budući da je proces obnove što pridonosi ukupnoj dobiti snage, to će vam pomoći da se izbjegne osjećaj bolova dok istodobno osiguravate da mišići rastu do najjačih.

Koristite nizak ponavljanje i težinu

Da biste izgradili snagu u svojim mišićima, pronađite skupinu vježbi koje ciljaju određenu mišićnu skupinu. Radite da uključite male setove samo nekoliko ponavljanja svake od tih vježbi, ali ih izvodite s težinom koja je na teškim stranama onoga što je razumno za vas. Nemojte pretjerano nadraživati ​​stavljajući previše težine u svaku vježbu, jer to može uzrokovati ozljede. Pobrinite se da se uvijek protežu i zagrijavaju prije nego počnete i da se ohladite nakon što završite vježbu.

Target Recipročna skupina mišića

Recipročne skupine mišića su one koje nisu povezane, ali koje međusobno mogu imati koristi jedni drugima. Jedan od primjera parova recipročnih mišićnih skupina su oni koji podržavaju vaše mišiće jezgre i želuca i one koji podržavaju vaš povratak. Bez jakog leđa, postavit ćete ograničenja na maksimalnu količinu snage koju možete izgraditi u trbuhu i obrnuto. Stoga je dobra ideja raditi na tim dvije mišićne skupine jednako tako da oboje istodobno grade snagu.

Promijenite pojedinačne vježbe

Kada radite na određenoj skupini mišića, dobro je promjeniti vježbe koje ciljaju tu skupinu svaki mjesec ili tako. To će nastaviti raditi na različitim dijelovima vaših mišića i pomaže u prevenciji ozljeda od ponavljanja istih prijedloga previše puta.

Za više informacija o tome kako najbolje iskoristiti trening snage fokusirajući se na pojedine mišićne skupine, razgovarajte s osobnim trenerom ili predstavnikom teretane.

Gledaj video: Laura Knight-Jadczyk Interviewed by Kerry Cassidy (Travanj 2020).