Krastavac Buba, uočeno

Diabrotica undecimpunctata

Biljke domaćina:

Na usjevima: Krastavci, dinja, squash, kukuruz

Gdje Pronađeno:

Sjevernoj Americi i dijelovima Meksika

Opis:

Spotted krastavci su dugi oko 1/3 inča i jarki zelenkasto-žuti s 12 crnih mrlja na njihovim krilnim pokrivačima.

Šteta:

U proljeće, uočeni krastavci često se mogu vidjeti na sadnicama od tikvica i krastavaca, a zatim nestaju nekoliko tjedana. Tijekom tog vremena nove ličinke se hrane korijenima trave, uključujući kukuruz. Druga generacija javlja se u srednjem vijeku, a odrasli se snažno hrane na cvjetovima, plodovima i korijenima obiteljskih usjeva i kukuruza krastavca. Kao što se hrane, kukci prenose virusne bolesti i bakterijske gubitke, što uzrokuje da biljke umiru i umiru.

Sprječavanje problema:

Biljke, uključujući heljde, borage, mačje i rotkvice, privlače brojne korisne koji mogu pomoći u kontroli krzna boginja. Plutajući pokrivači su najpogodniji način za zaštitu biljaka. Odgoda sjetve proljeća za dva tjedna često može pomoći kod upravljanja krmenim kornjevima. Koristite žute ljepljive zamke za praćenje populacija.

Upravljanje eksplozijama:

Spotted špinat krastavac je teško odabrati, jer su male i skloni letjeti daleko. U hladnim jutarnjim satima stavite komad kartona ispod biljaka kako biste uhvatili kukce koje kucate na zemlju. Također možete premazati prstima žute gumene rukavice s vazelinom da biste lakše sakupili bilo koji kukac koji je skupljen u cvjetovima. Mali vakuum je dobar način za sakupljanje kornjaša.

Savjet:

Većina konvencionalno uzgojenih krastavaca i dinja uzgajaju se s opasnim sustavnim pesticidima, pa je organska štetočina vrijedna vremena i truda. Također možete pokušati uzgajati sorte kao što su 'Little Leaf' ili azijske krastavci, koji nemaju gorkog gena i manje su atraktivni za krastavce.

Gledaj video: Part 1 - Lord Jim Audiobook by Joseph Conrad (Chs 01-06) (Travanj 2020).