Kako jesti zdravo dok je na odmoru

Kada idete na odmor, ne zaboravite da ne biste trebali odstupati od svojih zdravih navika. Ulazak u bijeg s nekim idejama o tome kako jesti zdravo dok se još uvijek uživate (i malo uživati) će vas držati na pravom putu. Uostalom, nitko se ne želi vratiti s odmora s dodatnim par kilograma kao suvenir. Evo kako jesti zdravo dok ste daleko bez osjećaja suzdržavanja.

Zdravi zalogaji lako dostupni

Napravite odmor za hranu za odmor; ne gubite kalorije na vrećici krumpira u zračnoj luci ili u sredinom poslijepodnevnom kolačiću u lokalnoj kafiću. Uzmite zdrave zalogaje s vama (ili ih kupujte kad stignete) i držite ih u blizini tako da nećete dopustiti glad u vašoj sredini obroka s praznim kalorijama. Ne odmorite li se sa svojim zdrave prehrambene prehrambene navike, dati ćete slobodu da uživate nešto malo ekstravagantno za večeru ili desert.

Podijelite svoje obroke

Odlazak na godišnji odmor znači često ručavanje u restoranima. To je dio iskustva i zabave. Opasnost je da restorani obično poslužuju ogromne dijelove opterećene svim vrstama masti i kalorija koje ne biste konzumirali ako ih kuhate kod kuće. Umjesto da se ograničavate na vrtne salate cijelo vrijeme, planirate podijeliti svoje obroke s osobom s kojom odlazite. Još uvijek nećete jesti najzdraviji dijeljenjem pločice s enchiladama od sira, ali svakako je manje štetno za vašu dijetu nego za jesti cijelu ploču na svoju ruku.

Idite lako na alkohol

Raj se ne osjeća potpunim bez hladne bocu piva ili voćnog pomiješanog koktela, ali konzumiranje previše će značajno povećati dnevni unos kalorija. Klasična margarita, na primjer, sadrži nekoliko stotina kalorija. Vaša najbolja opcija je ograničiti se na koktel svaki drugi dan dok ste na odmoru. Ako apsolutno morate imati piće svaki dan, ograničite ga na jedan i prebacivanje s koktela na vino ili lagano pivo svaki drugi dan. Kao što biste to učinili kada ne budete na odmoru, popijte puno vode kako bi ostali hidratirani i zaokupili želje.

Split desert

Baš kao što biste trebali dijeliti kalorijske napunjene obroke, podijeliti deserte između dvije ili više ljudi. To je jedan od najboljih načina da se spriječite od prekomjernog uživanja bez osjećaja lišenog.

Izbjegavajte brza hrana

Bilo da vozite ili letite na svoje odredište, teško je izbjeći prisutnost fast food restorana. Kada ste u žurbi ili imate ograničene opcije dostupne za obroke (kao što je česte tijekom izleta na cesti), pribjegavanje vrijednosti obroka je previše zgodan. Planirajte unaprijed kada putujete. Ako vozite po cijeloj zemlji, pakirajte sendviče i voće u hladnjak. Ako letite, gotovo uvijek možete naći kiosk ili trgovinu koja prodaje voće, jogurt i pakirane salate. Sve se vraća na stvaranje pametnih izbora na obične obroke tako da možete uzeti više slobode s večerom ili desertom.

Zapamtite, odmor ne daje izgovor da sve vaše zdrave prehrambene navike bacaju na vjetar. U cilju da još uvijek konzumirate uravnotežene obroke i hranu bogatu hranjivim tvarima tijekom odmora većinu vremena. Na taj način, oprosti koje konzumirate neće biti velika stvar.

Gledaj video: Kako se ugojiti na zdrav način (Veljača 2020).