5 razloga vaše acne neće otići

Ako pate od akni, bilo kao odrasla osoba ili tinejdžerica, možda ste isprobali sve vrste proizvoda kako biste očistili kožu. A ako ste ovdje, šanse su da ti proizvodi ne rade.

Evo pet razloga koje dajem kada me netko pita: "Zašto mi se akne ne odmiču?"

Ne razumijete akne

Jedno od najvećih problema s ljudima koji pate od akni je da oni ne razumiju njihovu akniju, što uzrokuje, što se dogodilo s njihovom kožom i zašto se akne žarulje za neke i lako umiruju za druge.

Akne imaju tendenciju da se javljaju oko puberteta kada sebaceous žlijezde, koje proizvode sebum, početi funkcionirati. Kada se proizvede previše sebuma, ulje može začepiti pore i folikule dlake. To privlači bakterije, što dovodi do akni. Dok teen-dečki izgledaju kao da trpe više od tinejdžerica, žene odrasle dobi više pate od akni, od odraslih muškaraca. Zašto? Kriviti hormone. Tablete za kontrolu rađanja mogu normalizirati hormone, što može smanjiti akne.

Masna hrana, čokolada i mliječni proizvodi ne uzrokuju akne, ali ih mogu pogoršati. Dakle, ako ste na strogom režimu skinciranja, ali vaša koža ne čisti, trebate pogledati vašu prehranu. Mlijeko, osobito, poznato je da uzrokuje probleme s trenutnim acne-sufferers. Masna hrana također je loša za kožu.

Niste u pravom programu
Najbolji proizvodi za borbu protiv akni su salicilna kiselina i benzoilni peroksid. Salicilna kiselina djeluje kao exfoliant, čisti vaše pore i začepljuje folikule višak sebuma smirujući iritaciju.

Benzoilni peroksid će ubiti bakterije koje uzrokuju akne. Koristi se zajedno, ova dva sastojka mogu pomoći u čišćenju kože tijekom nekoliko tjedana.

Postoji mnoštvo sredstava za čišćenje, jastučića i gelova koje možete koristiti za liječenje kože. Slijedite upute kako ne biste zlostavljali vašu kožu. Nabavite punu kuglu na svoje omiljene proizvode za acne, 3-punch sustav i aspirin masku recept u najboljim tretmanima za acne.

Proizvodi ste prekoravili

Kada je riječ o liječenju upale kože, možda mislite da je više bolje. Možda ćete nekoliko puta dnevno primjenjivati ​​terapije, ili miješate salicilnu kiselinsku sredinu s pilingom lica i mnoštvom proizvoda koji su vam preporučeni.

Previše upotrebe zapravo može pogoršati vašu kožu. Ne biste trebali upotrebljavati više od jednog salicilnog ili benzoil peroksidnog proizvoda na vaše lice u isto vrijeme i sigurno ne u kombinaciji s Retin-A-om ili propisanim proizvodima. Nemojte očistiti proizvodom salicilne kiseline, a zatim slijediti s jastučićem salicilne kiseline, a zatim upotpuniti svoj režim primjenom gela. To je jednostavno previše. Vaša će koža biti pogoršana.

Također, acne proizvodi obično se formuliraju za teen kožu, jer visok postotak tinejdžera pate od akni. Ako ste odrasla osoba, možda upotrebljavate previše oštre proizvode za liječenje akni. Odrasla koža puno je tanka od tinejdžerske kože pa potražite 2% benzoil peroksid ili 0,5% salicilnu kiselinu ako ste odrasli.

Vi ne držite dovoljno dugo za režim
Upaljenu kožu treba vremena da se smiri i liječi. Dajte sebi najmanje 6 tjedana do 2 mjeseca režima prije nego što odustate i pokušate nešto drugo.

I pazite da primijenite tretman cijelom zahvaćenom području. Ako primijetite, bakterije bi mogle rasti drugdje.

Neki ljudi idu hladnom puretinom jednom kad su najgori od njihovih izbijanja završili samo da ponovno pronađu akne. Nakon što se koža oslobađa, važno je držati se režim za neko vrijeme, a zatim polako usporiti.

Trebate vidjeti dermatologa

Neke vrste akni ne mogu se učinkovito liječiti proizvodima bez recepta. Ako vam se akne ne čiste, dođite do dermatologa. Postoje lijekovi za liječenje lijekova na recept koji mogu ukloniti akne bolje od OTC lijekova i dobar liječnik može raditi s vama na pravom programu za vas.

Gledaj video: Kako se prestati uvlačiti. Mel Robbins. TEDxSF (Travanj 2020).