Jestiv

Fotografija / ilustracija: Janet Jemmott Ponekad mislim da mora biti umak od rajčice koji prolazi kroz moje vene. Moje najranije sjećanja su promatranje roditeljima vodu rajčice u dvorištu i talijanskog djeda, koji se hvalio velikim, teškim, ukusnim rajčicama koje je narasla u stjenovitom tlu obogaćenom brojem kolica konjskog gnoja.

Opširnije

Fotografija / ilustracija: Darlene White Left nepruned, crvena malina je njihov najgori korov. Kad se limenke prekomjeruju, natječu se za sunčevu svjetlost, uzrokujući da zasijani listovi i pupoljci na donjoj polovici biljke umru. Bez tih pupova, imat ćete manje plodnih grana i mnogo manji usjev. Prepuno limenki također se natječu za hranjive tvari i vodu, što dovodi do malog, lošeg okusa.

Opširnije

'Eva Purple Ball' je omiljena među slikarima iz dobi od rajčica za proizvodnju puno savršeno oblikovanih voća s velikim okusom. Riječ usta uvijek je izvrsna reklama. Prvo sam se udaljio u rajčice od rajčice, nakon što je za desetljeća slušao kako je to bubanj "Brandywine". Ako vrtlari iz New Jerseya u Kaliforniju pohvaljuju svoje vrline, mora biti vrijedno rasti.

Opširnije

Poput berba vina, češnjak odražava svoje rastuće uvjete. Za posljednjih 20 godina, domaći kuhari dostavljam povrćem, biljem, a posebno češnjaka. Posebice jedan kuhar, ljubitelj češnjaka, uznemireno čeka prve žarulje sezone. Kad stignu, skida vlažne omotine i ispušta sirovi češanj u usta, a zatim savladava svaki ugriz.

Opširnije

Svi znamo da je svježa dobrota jagoda vrijedna malo problema. Ne samo da je okus šećerne jagode jagode ukusna nagrada, već su i prilično jednostavni usjevi da rastu u vašem vrtu i postanu još lakše sljedeće godine. Koje jagode žele: Jagode obožavaju uživati ​​u punom suncu u dobro dreniranoj, pješčani sloj tla.

Opširnije

Upotrebom zaštite zime, autor zimi može sakupiti salatu. Fotografija / ilustracija: Thomas Thorsen Kako vegetacijska sezona vjetrovi dolje, tako i duhovi biljnih vrtlara. Dani su sve kraći i hladniji, a postoji određeni osjećaj olakšanja u znanju da je sezona rada završena.

Opširnije

Ponekad vaše ljekovito bilje izgleda tako sjajno, zaboravljate da imaju i tona uporabe. Kako biste bili sigurni da ćete ih najviše iskoristiti, upotrijebite ih svježe i spremite ono što je ostalo. Općenito, žetva bilja nakon rosa je isparila na sunčanih dana ili kada su biljke osušene nakon kišnog dana. Isperite ljekovito bilje prije nego što ih upotrijebite kratkim pranjima i temeljito sušite na papirnatim ručnicima.

Opširnije

Fotografija / ilustracija: Danielle Sherry Prije nekoliko godina, kada sam živjela u Škotskoj, često sam lutala čudesnim ulicama Musselburga, sela Edinburgh. Posebno sam se divio kamenoj kućici s lijepom granicom lisnatog plavog poriluka koja je popločala kamenje od ulice do prednjih vrata. Ali u svakom stražnjem vrtu koji sam vidio, poriluk raste.

Opširnije

Krumpiri su ne samo ukusni iz vlastitog vrta, već mogu biti plodni. Uvijek je iznenađujuće koliko gomolja koje izvuče iz tla dobivaju vrijeme žetve. Posve je moguće sakupiti 80 kilograma krumpira u deset četvornih metara prostora. Zapravo, ako imate pola cijevi (visine oko 18 inča), samo jedna krumpir može popeti do 15 kilograma krumpira.

Opširnije

Fotografija / ilustracija: Scott Phillips Svatko koga poznajem ide gaga za borovnice (Vaccinium spp. I cvs., USDA Hardiness Zones 3-9). Bilo da je to zato što misle da biljke čine atraktivnim dodacima krajoliku (zbog njihove mnoštva proljetnih cvjetova i izvrsne boje pada) ili zbog toga što se onesvijestiti plodovima koji su ukusni i hranjivi, teško je naći vrtlara koji ne bi volio posaditi borovnica u njihovim krevetima.

Opširnije

Morate često odabrati kako bi držali korak s dosadnim malinama, iako je to dobrodošla zadaća. Autorske nožice svake godine rastu visine više od 7 stopa. Možda mislite da je običan užitak vukovače dolje zrelih, sočnih malina, čiji okus eksplodira u ustima, dovoljno razloga da ih rastu.

Opširnije

Zdravi listovi proizvode zdravu žarulju. Idealan luk je rezultat 13 velikih zdravih listova koji prenose svoju energiju na 13 savršenih prstenova. Fotografija / ilustracija: Danielle Sherry Luk ima tendenciju da zbunjuje domaće vrtlare. Biljke često ne uspijevaju proizvesti velike žarulje za koje svi želimo, a one su osjetljive na niz bolesti.

Opširnije

Što čini biljku biljku? Pojam obično uzima u obzir biljke koje se koriste u kuhanju - poput peršina, kadulje, ružmarina i timijana popularne pjesme Simon i Garfunkel. Botanički, biljka je kratka za zeljaste, što znači biljka koja raste iz mekog, ne drvenastog stabljika. Povijesno gledano, međutim, riječ biljka odnosi se na biljke koje su korisne ljudima putem njihovih okusa, mirisa ili ljekovitih svojstava, bez obzira na vrstu stabljike iz kojeg raste.

Opširnije

Posadite mentu u posudama kako biste je zadržali od preuzimanja vašeg vrta. Terra-cotta dimni dimnjaci puni metvice i drugih biljaka dodaju arhitektonski interes u tihi kutak. Ponekad se u ljeto kradu na tajno mjesto na našem gospodarstvu. Ovo je The Herbfarmov odlagalište, sabirni teren od lijevanog tla i beskućnika.

Opširnije

Fotografija / ilustracija: Antonio Reis Prije nego što to zapravo uradite, rastući mrkva izgleda strašno - pogotovo ako ste slušali priče kolega vrtlara, navodeći drenažne probleme i deformirane usjeve. No, ono što je vrtlar za napraviti nakon što ste uspjeli s besprijekornom "jednostavno rastu" & rdquo; povrće i žele proširiti žetvu uključivati ​​ukusne mrkve?

Opširnije

Ove ružičaste biljke - "Herb Cottage" (stražnji lijevo), "Gospođica Jessopp's Upright" (prednja lijeva) i "Pinkie" (desno) - zimi u autorskoj staklenici Minnesote. Godine 2000. ružmarin je odabran kao Herb of the Year od strane International Herb Association, i lako je vidjeti zašto. Ovaj aromatski zimzeleni dio je neophodne kuhinjske biljke, koristi se kao ukrasni element u vrtu i koristi se u aromaterapiji.

Opširnije

Nabavite veliku, ukusnu salatu sadnjom svježih transplantata kroz sezonu i uparavajući ih s biljkama koje su hladile. Zelena salata dovoljno daleko u vrtu da ostavlja ostavlja dosta rasta. Fotografija / ilustracija: Brandi Spade salata se pojavljuje u gotovo svakom vege-table vrtu iu gotovo svakoj salati zbog dobrog razloga: to je snažan izvor vitamina i minerala, a sve se nudi s malo kalorija i lako raste.

Opširnije

Francuski dragulj traži malo da ga zadrži bujnom, samo dobrom odvodom i redovitim navodnjavanjem tijekom suhih uroka. Za kontinuirano žetvu, koristite svoje sitnjake kako biste smanjili polovicu svojih biljaka u lipnju. Tarragon proizvodi male zelene cvjetove koji se ne otvaraju. Prvi znakovi proljeća izazivaju uvjerenje da će zima trajati zauvijek.

Opširnije

Kompleksni signalni sustav govori salatu da skrene svoju pažnju od proizvodnje lišća do izrađivanja cvjetnih stabljika. Ova biljka "Freckles" salata je dobila poruku. Fotografija / ilustracija: John Bray Koji osjetljivi vrtlar bi zamolio povrće priliku da cvjeta? Uzgajivač salate može ako biljka pokušava prerano.

Opširnije

U travnju izdanje Fine Vrtlarstvo Ira Wallace je dijelila neke od svojih najdražih izvanrednih zelenila u svom članku "Iznad osnovnih zelenih". & Rdquo; Kao nastavak, zamolili smo je za recept za njezin omiljeni preljev. Evo što je rekla: "Često činim ono što zovemo" zeleno rublje ".

Opširnije