Vrt

Fotografija / ilustracija: Steve Aitken Stvaranje ljepote gdje se najmanje očekuje jedna je od najpoželjnijih i uzbudljivijih iskustava dugog života u vrtu. Nedavno smo kupili i obnovili staru školsku sobu u jednoj sobi na 10 zapuštenih jutara u podnožju Adirondacksa. Cijela je imovina ukopana u hrskavicu hrasta lužnjaka, močvarnih cedrova, borova, divljih vinova loza i Virginia zvijeri.

Opširnije

Fotografija / ilustracija: Steve Silk Uvijek sam mislio da je jedini način da napravimo ukusan vrt u oblacima Seattleu da se drži pastela. Zato sam oprezno uklopio te meke nijanse u oponašanje bilo koje teorije boja koju sam čitao o nedavno. Moj vrt bio je jednako dosadan kao gornji olovni nebo. Onda, jednog proljetnog jutra, odlazim u moju dječju četvrt.

Opširnije

Fotografija / ilustracija: Jacqueline Koch Perzijski štit (Strobilanthes dyerianus) Fotografija / ilustracija: Jennifer Benner Purple je nijansa rijetkost i poznat u prirodnoj i ljudskoj povijesti. Nesrazmjer je stekao kraljevsku kakvoću, jer su se samo kraljevi i kraljice mogli priuštiti da posjeduju tu boju u tepisima, tapiserija i odjeće.

Opširnije

Ovaj plavo-mozaik mozaik put vodi do ulaznih vrata ugodne kućice. Orijentiran sa šljunkom, sočanima i malom skulpturom Marcie Donahue, stazu je dizajnirao Michelle Derviss za svoj vrt u Novatu u Kaliforniji. Fotografija / ilustracija: Lee Anne White Neuredna kamena stvara spokojni učinak oko kvadratnog središta na Chanticleeru, javnom vrtu u Wayneu, Pennsylvania.

Opširnije

Udaljeni pogled: izvući najviše iz dugog, brižljivog vidika pomaže vam da uživate u svom vrtu kad niste ni u njemu. Fotografija / Ilustracija: Dizajnirana od strane Wesleya Rousea za vrt u Southburnu, Conn. Veliki prozor u mom kućnom uredu gleda na duboko dvorište, gdje će plakanje vrba i veličanstvene sekvoje u susjednim svojstvima proširiti pogled tako da moj stražnji vrt izgleda puno veći od njegove stvarne veličine.

Opširnije

Fotografija / ilustracija: Darcy Daniels Čini se da svatko danas želi rasti, ali mnogi vlasnici kuće nerado su to učiniti u svom dvorištu, čak i kada je to najsunčanije, najpoželjnije mjesto. Uostalom, povrće može vrtjeti kaotično do kraja sezone rasta, a oni su skloni izgledati jaki i goli u izvan sezone.

Opširnije

Rođen u Engleskoj, odrastao sam iskrenom ljubavlju za vrtlarstvo. Kada smo se preselili u Pacifik sjeverozapad, naišao sam na nepoznatu fraza koja mi je ispunjavala predodžbu: & quot; vrtlarstvo u sjeni. & Rdquo; Isprva sam bila zastrašujuća kad sam pomislio da neću razvijati svoje drage ruže i slatke grašak. Ali kao netko tko voli izazov, počeo sam sakriti rasadnike za biljke koje vole hladu i ubrzo su otkrile mnoga blaga kojima nikada nisam imala priliku rasti prije.

Opširnije

Strujni vjetrovi napravljeni od strane čovjeka usred dvorišta, ujedinjujući sunčane i sjenovite površine s biljnom paletom prilagođenom rubovima svakog ekstrema. Granice prosječne gradske čestice mogu se zbunjivati ​​na žarkim vrtlari, još više onih opsesivnih kolekcionara koji se nikad ne guraju od dodavanja novih biljaka u svoj vrt.

Opširnije

2 PUTA ZA UVEĆANJE Kliknite izravno na fotografiju da biste povećali skočni prozor ili kliknite OVDJE da biste vidjeli ovu sliku, veću, u novom prozoru preglednika. Fotografija / ilustracija: Michelle Gervais 2 NAČIN UŽITKA! Kliknite izravno na fotografiju da biste povećali skočni prozor ili kliknite OVDJE da biste vidjeli ovu sliku, veću, u novom prozoru preglednika.

Opširnije

Oblika jastučića mame "Iluzija" čini upečatljiv kontrast s vertikalnim lišćem i sjemenkama sjemenke sjemenke od fontane. Mame nude vrhunski kraj sezonskom vrtu. Fotografija / ilustracija: Chris Curless Kao što su dani ljeta rasti i hladniji, pada krizantemi rasprsnuti u cvjetanje za veliki finale u vrtu godine.

Opširnije

Muffin Evander. Fotografija / ilustracija: Steve Aitken U izdanju rujanskog / listopada 2007. (# 117), vrtlar Muffin Evander nam daje ideje za kontejnersko vrtlarstvo u jesen. Mufina nas je inspirirala iu drugim godišnjim dobima (vidi njezin članak, "10 biljaka za cjelogodišnje kontejnere", u ožujku / travnju 2006. # 108).

Opširnije

Ubrzo nakon što sam se preselio u moj 100-godišnji dom, odlučio sam oslikati svoje smeđe i bijele eksterijere. U razmatranju mojih mogućnosti boja, pogledao sam se prema mojim željama i bojama koje bi odgovarale časnom stilu arhitekture. Jednako je važno bila moja odluka da koordiniram paletu mog vrta i kuće za umjetnički izgled i kohezijski dizajn.

Opširnije

Čuvajte boje svježom: Sa svojim podebljanim bušenjem bujnog zelenog lišća, portugalski kelj povećava vatreno duga nisko-rastućih perikarijata. Fotografija / ilustracija: Melissa Lucas Svatko uživa u proljetnim vrtovima, sa svježim lišćem i šarenim cvjetovima koji podižu naše duše nakon duge, dosadne zime. I ljetni vrtovi su sjajan, naravno, s obiljem podebljano cvjetanja i bogatih boja koje savršeno odgovaraju ljetnim aktivnostima na otvorenom.

Opširnije

Lily of the valley (Convallaria majalis i cvs.) Fotografija / ilustracija: Jerry Pavia Većina vrtnih biljaka izgleda dobro, ali koliko ih nudi miris kao kaptuliranje kao svoj izgled? Koliko često otkrivamo miris? Dobar povjetarac ponekad donosi našu obavijest, ili zakopamo lice u cvjetove zbog čašice.

Opširnije

Varijable Clematis klasificirane su u tri skupine prema vremenu i karakteristikama cvatnje: skupina 1 (proljeće bloomers), skupina 2 (ponovljeni bloomers) i skupina 3 (ljeto ili jesen bloomers). Svaka grupa ima svoj vlastiti protokol za obrezivanje; pogledajte Detaljnije informacije o vremenu i tehnikama.

Opširnije

Ako vaš vrt treba poticaj, možda je vrijeme da promislite o rubovima. Instaliranje novih rubova jedan je od najjednostavnijih i najbržih načina za poboljšanje ukupnog izgleda vašeg vrta. Bilo da želite prerušiti se za trajnice, skrenuti pozornost na klupu u daljini, ili jednostavno držati šljunak u unutrašnjosti, osvježavajući rubove često se trik.

Opširnije

Kad je moj muž u mirovini iz mornarice i krenuli u vrtlarstvo na flamanskom trbuhu, rajčice su bile visoko na našem popisu stvari koje treba rasti. Pokušali smo hrabro ustajati iznad našeg tla, vrlo kiselog i bezvodnog pijeska. Izgradili smo podignute krevete, dodavali organska gnojiva i rasporedili kameni prah. Napravili smo kompost tako brzo kao što smo mogli skupljati lišće i rezane trave.

Opširnije

Za većinu vrtlara, sunca i sjene zamišljaju slike zasebnih vrtova. Ali mnogi vrtovi, uključujući i moje, imaju i sunčano i sjenovito područje. Može biti radost sunca i sjene, ali kada je riječ o oblikovanju kohezivnog krajolika, to može biti i izazov. Godine 1990., kada sam započela s radom na mom vrtu u zapadnom Springsu, Illinois (USDA Hardiness Zone 5, -20 ° F), otkrio sam da postoje područja dubokih sjena, obložena sjena i mekana, filtrirana sjena.

Opširnije

Ja sam u malim vodenim vrtovima na velik način. Budući da je hortikulturist odgovoran za sve zaslone i sadnje u opsežnim vodenim vrtovima koji prolaze kroz 23 hektaru Denverov botanički vrtovi, nalazim svoje najveće izazove - i moje najveće užitke - u osmišljavanju vodenih vrtova za male posude.

Opširnije

Autor je dva prolaza pretvorio u atraktivne vrtove. Volim lutati oko mog malog urbanog vrta u Seattleu onoliko često koliko mogu. Usput, pogledam najmanji detalje i veliku sliku. Bilo da krenem naprijed ili natrag, uvijek idem u petlji i vratim se tamo gdje sam počeo.

Opširnije