Vrt

Zatrpana vinova loza ukazuje da je squash zreo i spreman jesti ili pohraniti. Fotografija / ilustracija: Janet Jemmott Za mene, bundeve su jedna od onih namirnica koje donose niz ugodnih sjećanja. Kao dječak, sjećam se bogatog, začinjenog mirisa bundeva pita koji su pečeni u babinoj kuhinji - posebna poslastica koju smo jeli samo na Dan zahvalnosti i Božić.

Opširnije

1. "Wilma's Gold" zeleni ružmarin (Rosmarinus officinalis 'Wilma's Gold', Zoni 8-11) 2. Superbels® Coralberry Punch kalibrachoa (Calibrachoa 'USCAL66501', godišnje) 3. "Flamingo" novozelandski lan (Phormium cookianum 'Flamingo', Zoni 8-11) 4. Bronzeno doba (Solenostemon scutellarioides 'Brončano doba, Zoni 12-13) 5.

Opširnije

Biljke koje viknu, "Hej, pogledaj me"; ponekad se može činiti teško doći u jesen i zimu. Budući da većina biljaka sada ide u dormantnost, cvjetovi i čak atraktivni lišće obično ne postoje. Zato dodam drveće i grmlje s blistavim i dramatičnim kasnim sezonskim plodom mojim dizajnom.

Opširnije

'Musquée de Provence' Fotografija / ilustracija: Victor Schrager Nema više Amerikanaca nego pita od jabuka. Ili je tamo? Zimski tikvice pripadaju jesenskoj sezoni - i nama - na način da jabuke (transplantacije iz Euroazije) nikada ne žele. Indijci Amerikanci udomaćili su šećer od autohtonih sorti stotinama godina, tako da je ovo povrće izgrađeno da bi se uspjelo ovdje.

Opširnije

Otkad je počeo moja ljubavna veza sa šarenim patuljastim crnogoricama, u mojem se biljnom svijetu mnoge od njih šalio, a mnogi od njih smatraju da su ti grmovi ljepljivi i grickajući. Svi vole male listopadne grmlje zbog svoje korisnosti, atraktivnosti i niskih zahtjeva za održavanjem, ali se sramežljivi od patuljastih četinjača, teško ih se smjestiti u krajolik i bojeći se da će izgledati poput mesnih okruglica ili čudnih božićnih drvca.

Opširnije

Kada me pitam što čini moj ulazni vrt tako uvjerljiv, moram se smijati jer je to posebno teško pitanje odgovoriti. Kad se prisiljam na to razmišljati, možda je vrt privlačan zbog osjećaja koji evocira. Moj prednji vrt postavlja zanimljiv ton i dozvoljava ljudima da znaju da ovdje živi vrtlar koji voli biljke, biljni i životinjski svijet i njezinu obitelj.

Opširnije

Kad je moj suprug i ja izgradili novu kuću ispunjenu velikim prozorima, želio sam prekrasan pogled tijekom cijele godine. Višegodišnji granični prijelazi bili su moj prvi izbor, sve dok se nisam sjetio da im je potrebno intenzivno održavanje i da često zimi padaju daleko od raskošnih. Tada sam se sjetila zimzelena - ne trebaju mnogo brige, oni su izdržljivi i izgledaju lijepo bez obzira na godišnje doba.

Opširnije

Henri Matisse. Ruža iz francuskog dječjeg vrtića Delbard koja je divna u loncu. Availble od naših dobrih prijatelja na Roses Unlimited u Južnoj Karolini. Henri Matisse. Ruža iz francuskog dječjeg vrtića Delbard koja je divna u loncu. Availble od naših dobrih prijatelja na Roses Unlimited u Južnoj Karolini.

Opširnije

Dijeljenje ovog malog dvorišta na nekoliko zanimljivih područja, uključujući i ribnjak, čini krajobrazi veći izgled nego što jest. Kad su moji klijenti izgradili dvokatnu kuću na uglu, željeli su vrt svojih snova i krajolika kako bi kuća postavila u najbolju prednost. Sobe u kući Prairie imaju prekrasan osjećaj prostora i razmjera, a mi smo htjeli proširiti taj isti osjećaj milostivog prostora u dvorište na način koji bi bio privlačan i prirodan.

Opširnije

Svaki put kad krenem preko pragova drugog vrtnog centra u potrazi za novim, osjećam se kao da bih trebao proglasiti, hvala. Moje ime je Danielle, a ja sam potaholic. & Rdquo; Možda će me osoblje spasiti od mene. Mnogo godina sadnica posuda vrtovima ostavio me s prilično zbirka lonaca: neki ostakljeni, neki terra-cotta, jedan ili dva betona - sve lijepo na svoj način.

Opširnije

Hosta 'August Moon' ima duboko izrezane lišće iz srca. Ovaj snažan uzgajivač obično doseže 20 do 24 inča visok i širok 36 do 42 inča. Hostasi su najpopularnija izdržljiva višegodišnja u SAD-u, i to s dobrim razlogom. Osim pružanja teksture i velikih lišća za sadnju vrtova, domaćini nude izuzetan raspon boja listova, što ih čini izuzetnim folijama, primjercima i naglascima u bilo kojem vrtu sjena.

Opširnije

Fotografija / ilustracija: Danielle Sherry Za vrtlara poput mene koja nema svu godišnju količinu vremena ili novca za gubljenje biljaka, alpski vrećice su savršeni kontejnerski vrt s malim održavanjem, spremišta za novčanik. Ove dizajne izgledaju kao sofisticirani krajolici malih razmjera jer su ispunjeni alpskim biljkama, koje su često minijaturne verzije popularnih trajnica i grmova.

Opširnije

Fotografije / Ilustracija: Wikipedia Objavljeno na Wikipediju u Wikipediji Fotografija / ilustracija: Wikipedija Wikipedija: Wikipedija: Wikipedija: Wikipedija: Ivy, Mon chere, znam da si bio za samo doba, ali samo sam te primijetio, strastveno, već nekoliko mjeseci.

Opširnije

'Abiqua Drinking Tikva'. Bilo da je plavo nebo ili plavo more na kristalno čistom danu, sirova emocija blues glazbe, udobnost plavih traperica ili nestašica plavih filmova, ljudi su fascinirani plavom bojom. Zanimljivo je da je biljno carstvo bilo kratko promijenjeno kada se radi o plavom cvijeću i lišću.

Opširnije

Kliknite ovdje da biste povećali tu fotografiju. Fotografija / ilustracija: Michelle Gervais Kliknite ovdje za povećanje ove fotografije. Fotografija / ilustracija: Michelle Gervais Kliknite ovdje za povećanje ove fotografije. Fotografija / ilustracija: Michelle Gervais Kliknite ovdje za povećanje ove fotografije. Fotografija / ilustracija: Michelle Gervais Kliknite ovdje za povećanje ove fotografije.

Opširnije

Poput dječaka u trgovini bombonima, jednom sam otišao na trenutnu zadovoljavanju kada je riječ o odabiru biljaka za moj vrt rezanja. Uzimajući gotovo svaku biljku u vrtnom centru koji je izgledao dobro u proljeće, prolazio sam preko jesenskih cvjetnica koji su jedva probijali tlo u loncima. Iako sam imao obilne procvate ljeta, moje prve vrtove sječivale su se davno prije kraja godine jer nisam pomislila da biljke izričito izlažu za jesen.

Opširnije

Fotografija / ilustracija: Michelle Gervais kontejneri napravljeni od hipertufa divni su za prikaz vrtoglavice ili succulents. Tijekom vremena, hipertufa graciozno stari, skupljajući patinu mahovina i lišajeva. U ovom članku naći ćete recept i upute za izradu hipertufe. Proces koji koristim za kalup kontejnera je mnogo jednostavniji nego uobičajena metoda box-in-box koja sendviči hipertufa i neke metalne mreže u okviru.

Opširnije

Jedan od mojih najdražih zabava u vrtu je priprema nove ideje za sadnju kontejnera. Nikada se nisam smetala računati koliko lonci posadujem svake godine, ali broj lako prelazi 100. No, bez obzira koliko lonaca prikazan, shvatio sam da nema nikakve tajne u izradi ukusnog kontejnera koji je sadio sve dok Pratim jednostavan recept s tri sastojka.

Opširnije

U jesen, kasno cvjetajuće trajnice i sjemenska glava dodaju dramu. Početkom zime, biljke s različitim oblicima stvaraju interes. Piet Oudolf je postao svjetski poznat po svojim maštovitim biljkama. Jedna od njegovih strategija dizajna je uključiti mnoge biljke koje cvjetaju kasnije i izgledaju dobro dok idu na sjeme.

Opširnije

Kad se prezentira procjena popisa biljaka za kontejnere na svojoj terasi, moj je klijent opovrgnuo: "Čini se kao da ima mnogo novca da potrošim na biljke koje će biti odbačene krajem ljeta." U cilju da se molim, odlučio sam eksperimentirati s trajnicama koje se mogu koristiti u kontejnerima i kasnije prenijeti u vrt.

Opširnije