Štetočine

Nekoliko vrste moljaca unutar obitelji Lasiocampidae uključujući Malacosoma americanum, istočnu šator gusjenicu Sjeverne Amerike Domaćin biljke: Na usjevima: Jabuke, trešnje, kruške i mnoga druga stabla Gdje Pronađeno: Sjeverna Amerika i Europa Opis: U proljeće, gusta šator poput webovi se pojavljuju u granama grana jabuke, trešnje ili druge drveće domaćina.

Opširnije

Liriomyza vrste Domaćini: U vrtu: Mnogi cvjetovi na usjevima: lisnato povrće, grašak, rajčica Gdje se nalazi: širom svijeta, osobito u blagim zimskim klimatskim uvjetima Opis: Sjajne svjetleće staze u lišćima su staze za jelo ostavljene od strane rudara lišća, koje su ličinke malih crnih mušica. Šteta: Oštećenje rudnika listova obično je kozmetičko, iako se u teškim slučajevima može oslabiti.

Opširnije

Agrotis ipsilon (crna šikara), Peridroma saucia (raznovrsna svinjska guska) Domaćinstvo: Na usjevima: grah, kupus, kukuruz, zelje, zelena salata, svježe sadnice Gdje je pronađeno: Zajedničko gdje se uzgaja povrće Opis: - gusjenice koje se skrivaju u tlu tijekom dana i hrane se noću.

Opširnije

Forficula auricularia Domaćini: U vrtu: Širok raspon biljaka cvjetanja kao što su dahlia, krizantema i klematisa. Na usjevima: Sadnice, saksiji, bosiljak, lisnatog zelenila, voćke. Povremeno će uzrokovati oštećenje mekih i kamenih voća kao što su jagoda, malina, nektarin i marelica.

Opširnije

Brevicoryne brassicae Domaći biljci: Na usjevima: kelj, šlag, kelj, rutabaga, repa Kad pronađe: širom svijeta, gdje god se uzgajaju obiteljski usjevi kupusa Opis: Zeleni kupus je sivo-zelena s bjelkastim voštanim premazom. Često se nalaze u gustim nakupinama na novom rastućem rastu. Dok su prisutni u proljeće i ljeti, populacije se povećavaju do kasnog ljeta i nastavljaju se u jesenskoj sezoni.

Opširnije

Diabrotica undecimpunctata Domaćini: Na usjevima: Krastavci, dinja, šunka, kukuruz gdje se nalaze: Sjeverna Amerika i dijelovi Meksika Opis: Spotted krastavci su dugi oko 1/3 inča i svijetlo zelenkasto-žuti s 12 crnih mrlja na njihovu krilu korice. Šteta: U proljeće, uočeni krastavci često se mogu vidjeti na sadnicama od tikvica i krastavaca, a zatim nestaju nekoliko tjedana.

Opširnije

Razni, uključujući Cornu aspersum; Cepaea sp. Domaćini: na usjevima: grah, salata, kupus, kineski kupus, rajčica i mnoge druge biljke. Za razliku od većine insekata, puževi i puževi mogu probaviti tkivo iz širokog raspona biljaka. Gdje Pronađeno: Nekoliko vrsta obitava u vrtovima diljem svijeta, a posebno su uznemirujuće u hladnim, vlažnim klimatskim uvjetima.

Opširnije

Postoje različite vrste crvića kupusa, no glavni je uvezena lisica, Pieris rapae, također poznata kao bijeli leptir kupusa. Krugovi kupusa (Trichoplusia ni) također su zeleni, poput uvezenih šećernih mačaka. Također pogledajte guild Diamondback mliječnih ličinki (Plutella xylostella) koji također oštećuju obiteljske usjeve kupusa.

Opširnije

U vrtu: Brojna stabla, uključujući stabla oraha i vrbe Na usjevima: voćnjaci i stabla gdje se nalazi: Izvorno iz Sjeverne Amerike, koji se sada distribuira širom svijeta u umjerenim klimatskim uvjetima Opis: Od sredine prošle godine, na vrhovima grane u više od 600 vrsta stabala tvrdog drva.

Opširnije

Trialeurodes vaporariorum i nekoliko vrsta Bemisia koje oštećuju usjeve Domaćinstva: Na usjevima: Većina povrća i cvijeća Gdje se nalazi: širom svijeta, osobito u toplim klimatskim uvjetima Opis: Zelene biljke su sićušni sisatići insekti koji se često pojavljuju u velikim količinama od ljetnog do ranog pada, posebno u tople, vlažne klime ili staklenike.

Opširnije

Poecilocapsus lineatus (četverobrevenirani biljni bug) i Lygus lineolaris (mrvljen biljni bug) Također poznat kao Mirid Bug Host Plants: Na usjevima: Mnogi bilje i cvijeće, plus jabuke, kruške, jagode i paprike Gdje Pronađeno: Većina umjerenih Sjeverna Amerika Opis : Prava biljna greška, uključujući i četveronožne biljne greške, oštećene biljne greške i nekoliko drugih vrsta, ponekad se nazivaju mirisne greške, od kojih postoji nekoliko tisuća vrsta.

Opširnije

Uglavnom Orfelia i Bradysia vrsta Domaćinstva: U vrtu: Veliki raspon biljaka (obično u posudama) gdje se kompost održava u vlažnom stanju. Na usjevima: Sjemenke mladih povrća i unutarnje bilje gdje se nalaze: širom svijeta Opis: Tiny crne muhe, ili gnats, vidljiva lebdeći oko sadnica ili biljke ili oni mogu letjeti kada val svoju ruku nad biljkama.

Opširnije

Plutella xylostella Također poznata kao biljka domaćine kupusa kupusa: U vrtu: Dionice, zidne cvjetnice i drugi ukrasni brassicas Na usjevima: Svi članovi obitelji kupusa, uključujući kupus, brokule, školjke brussels, collards Gdje Pronađeno: širom svijeta u umjerenim klimatskim uvjetima Opis: Diamondback moljac se također naziva kupolom moljac, jer ona svoje jaja stavlja gotovo isključivo na kupus obiteljskih usjeva.

Opširnije

Conotrachelus nenuphar Domaćini: Na usjevima: Šljive, breskve, jabuke i mnoga druga voćna stabla Gdje Pronađeno: Većina Sjeverne Amerike Opis: Mali, smeđi šmokljani kornjaši do duljine od četvrtine inča (6 mm), sa šupljinama na zaobljenim leđima, i prepoznatljive duge kljunove ili njuške. Preurućeno odrasle osobe iznenada se pojavljuju sredinom proljeća, kada su jabuke u srednjoj sezoni u cvatu.

Opširnije

Lymantria dispar dispar Host Plants: U vrtu: Više od 500 vrsta drveća, grmlja i drugih biljaka Gdje Pronađeno: Europa i sjeveroistočna Sjeverna Amerika, s raspršenim izbijanjima drugdje Opis: Ovaj uvezeni štetnik je glavni problem u šumskim stablima i lako se uspostavlja na hrastovim stablima i mnogim drugim vrstama drveća uživali u domaćim krajolicima.

Opširnije

Cydia pomonella Domaćini: Na usjevima: Jabuke, kruške, orah, dunja Gdje Pronađeno: Cijelo svjetlo u umjerenim klimatskim uvjetima Opis: Beži gusjeničari s tamnim glavama koji se nalaze u jabukama jesu ličinke lužnjaka. Sjeckanje od jaja položenih na nezrelim jabukama ili obližnjim lišćem, tunel "jabučni crv" do sredine zrenja jabuka jesti sjeme koje se razvija.

Opširnije

Nekoliko vrsta u obitelji Tenthredinidae Domaćin biljke: Na usjevima: Različite vrste napadaju kruške i ruže Gdje se nalaze: širom svijeta u umjerenim klimatskim uvjetima Opis: Mala crva koja jedu listove konzumiraju meka tkiva između listova vena ruža ili krušaka, što lišće izgleda izgorjelo. Ličinke sjaja izgledaju vitke ili mokre u usporedbi s ostalim gusjenicama, a ponekad se nazivaju i puževi.

Opširnije

Brojne vrste reda Thysanoptera Također poznat kao Thunderfly Host Plants: U vrtu: Mnogi cvjetovi na usjevima: grah, luk, rajčica, agrumi i jabuke Gdje Pronađeno: Thrips se pojavljuju širom svijeta u toplim i umjerenim klimatskim uvjetima Opis: Često se nazivaju gromovi u Europa, trijezni su sitni sisatići kukci koji se najbolje vide uz pomoć nekoliko na bijelom papiru.

Opširnije

Brojne vrste koje pripadaju obitelji Elateridae (click beetle) Domaćini: Biljke: mrkve i krumpir, a ponekad i repe i rutabagas, i klijanje sjemena cucurbita, slatkog kukuruza, graha i grašaka Gdje Pronađeno: Većina umjerenih klimatskih područja gdje su kukci obično vidio Opis: Za razliku od grubova i ostalih ličinki koji žive u tlu, wireworms se ne curl up kada poremećen.

Opširnije

Cydia nigricana Domaćin biljke: Na usjevima: Grašak Gdje Pronađeno: Europa i dijelovi Kanade Opis: Dlakava smeđa moljac traži grašku kad cvate i stavlja jaja na mlade mahune. Ličinke se zatrpavaju u nezreli grašak hrane. Šteta: Kada otvorite grašak, neki od grašaka imaju tamni izmet kod njih.

Opširnije